KLAUS IOHANNIS: "Un tânăr educat nu poate fi prostit"

G.B
Politică / 13 iulie 2021

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, astăzi, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Europei, că "singura soluţie" pentru o societate democratică este "curajul civic". Preşedintele a vorbit şi despre dezinformare şi cum este ea folosită de populişti, potrivit Digi24.

"Există o singură soluţie şi ea se numeşte curajul civic. O societate în adormire va fi prăduită. Va cădea pradă unor populişti, unor falşi suveranişti, dacă nu chiar unor abordări total false venite din zone din afară. De aceea este extrem de important şi unul din motivele pentru care promovez România Educată - un tânăr educat nu poate fi prostit. Un cetăţean educat nu se va lăsa păcălit, ci va analiza şi va putea să deosebească informaţia.

De aceea cred că vaccinarea unei societăţi ca atare nu se poate realiza decât într-un singur fel, prin educaţie. Dacă sunt educaţi, nu doar că vor înţelege ce este statul de drept, îl vor apăra. Ca democraţia să fie dreaptă. Nu există democraţie fără stat de drept.", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că "antidotul" împotriva populiştilor stă "în informare".

"În definitiv, ţine şi de alegerea fiecăruia exprimată în alegerile politice. Sunt state unde politicieni populişti sau dirijaţi din afară reuşesc să convingă alegătorii să îi voteze şi societatea o ia într-o direcţie greşită. Antidotul stă în infromare.

Combaterea dezinformării nu este un hobby al unor politicieni sau jurnalişti. Este extrem de important dacă vrem ca cetăţenii noştri să meargă să voteze informaţi şi pentru un bun viitor al ţării în care trăim. România are această şansă să meargă înainte ca o ţară mândră care ştie ce îşi doreşte cu o generaţie educată şi pe o cale pro-europeană, pro-atlantică.", a mai spus preşedintele.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Realitatea : cei educați tare pleacă ,, afară ", dacă nu - i ,, JUSTIȚIE " mori cu dreptatea în mână - educat/ne . Votul ??? : e pe liste , nu știi ce votezi , etc etc

    1. iese direct prost. Nu mai e nevoie sa fie prostit.

    Ba poate fi prostit. Sunt o gramada de tineri educati pe la scoli straine care sunt prostiti zilnic de ani buni si tot tefelisti borâţi au ramas. Problema este veche, gasim la Eminescu:

    Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos... 

    Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos? 

    Pentru joianus, citu, orban, ghinea, vv, ciolos, barna: 

    Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă 

    Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă, 

    Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela, 

    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa? 

    Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară, 

    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară, 

    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,

    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei! 

    Sofismele Plavanului se deruleaza la foc automat! Ai zice ca tine un curs de materialism dialectic de tip european, care i-ar face invidiosi(daca ar trai) si pe Marx, Lenin, Gramsci si Marcuse! Cand afirma ca, "Un tânăr educat nu poate fi prostit", de fapt e un limbaj cifrat prin care isi asigura stapanii oculti ca, "Un tânăr educat de "noi", nu mai poate fi prostit, pt ca l-am prostit "noi" la maxim"! Dar piesa de rezistenta a sofismelor Plavanului este aceasta: "cred că vaccinarea unei societăţi ca atare nu se poate realiza decât într-un singur fel, prin educaţie"! Nu mai ai ce sa comentezi dupa asa ceva!

    s-a trezit dulapul vorbitor!....

    E parerea lui ca directia populistilor e gresita, dar si populistii au dreptul legitim sa conduca in Europa. Ca Europa nu e o tara africana in care e permisa existenta opozitiei, dar niciodata ajungerea ei la putere.

    hai sa admitem ca afirmatia "un tânăr educat nu poate fi prostit" este corecta

    te intreb in acest caz , maretule, ce va face tanrul cand va constata ca statul, sub diferite forme. vrea sa-l prosteasca!! 

    aud?? 

    ce va face, va stepta sau va actiona? 

    iti spun eu, va actiona! 

    in ce sens? 

    va ramane in tara sa fie obiectul batjocurei politicului aflat la putere sau....? 

    sau va pleca??? 

    sau se va refugia in zone discutabile, 

    sau, sau, 

    in orice caz faptul ca ai amintit de "in definitiv, ţine şi de alegerea fiecăruia exprimată în alegerile politice. Sunt state unde politicieni populişti sau dirijaţi din afară reuşesc să convingă alegătorii să îi voteze şi societatea o ia într-o direcţie greşită. Antidotul stă în infr omare." 

    este un demers destul de curajos, pentru ca reflecta, nu-i asa inclusiv adevarul de la noi! 

    si chiar si in ac situatie ne intoarcel de unde am polecat: ce va face tanrul care s-a informat si a aflat adevaru? 

    va pange pentru clasa politica cu suflet vandut sau va actiona? 

    si daca da,cum o va face?

    si ne-am intors de unde am plecat inteleptule! 

    Din pacate televizorul si internetul "educa" mai mult decat scoala si familia. Societatea de consum are nevoie de consumatori "inraiti", iar democratia capitalista de cetateni care pun drepturile individuale mai presus decat cele colective si care chiar cred ca stiu ce si pe cine sa voteze. Evolutia in plan economic a societatii e cea care impune defapt un anumit tip/nivel de educatie .

    Iohannis e un tip mărginit dar foarte plin de sine .Citeam o declaratie a lui Ciolacu în care afirmă că n-a vorbit cu Iohannis de vreo 7 luni! Sunt votant de dreapta dar așa ceva e inadmisibil ! Săptămânal ar trebui să vorbească iar initiativa să fie mai ales din partea lui! Nu-ți place Ciolacu? Nu contează incerci să vorbesti cu el,atâta timp cât el reprezinta un partid puternic!

    Iohannis știe doar să arunce paltonul pe mașină! 

    exact , de asta ati distrus total invatamantul , deja distrus pina la venirea ta ! tot ce faceti este pentru distrugerea Romaniei , au inceput si prostii sa vada asta !

    Tanarul educat este spalat pe creier ore pe zi de Facebook. Tot la fel cum batranii nostri sunt spalati pe creier de Antena 3. Rezultatul e acelasi, doar tehnica e mai moderna.

    Pana acum vedem rezultate maxime dupa milioanele de Romani ce au iesit in strada. Justitia merge bine (sectia speciala inca se lalaie), dosarul 10 August clasat, datoriile tarii in crestere, preturile energie / gaz in stratosfera si de 1 an de zile traim intr-o stare juridica de semi-cetateni care se tot prelungeste cu 30 de zile fara limita maxima. 

    In perioada asta frumoasa cu putine cazuri de COVID as recomanda alegeri anticipate sa mai intrebam poporul daca directia e buna. 

    1. sunt spalati pe creier de Antena 3. Adauga umdigi24 si prostTV

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb