Kovesi câştigă la CEDO procesul prin care a contestat decizia de revocare de la şefia DNA

C.B.
Miscellanea / 5 mai 2020

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA.

Fosta şefă a DNA a contestat la CEDO, la începutul anului 2019, faptul că decizia de revocare a Curţii Constituţionale a fost luată deşi deşi nu a avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu a avut posibilitatea de a se apăra şi nici de a contesta decizia Curţii Constituţionale.

"În procedura în care Curtea Constituţională a emis Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 nu au fost respectate garanţiile unui proces echitabil sub aspectul accesului la un tribunal, având în vedere că nu există în dreptul intern < < un recurs efectiv > >, un temei de drept şi o procedură internă bazată pe criterii obiective care să îmi ofere dreptul la o contestaţie privitoare la drepturile şi obligaţiile cu caracter civil referitoare la măsurile disciplinare dispuse de ministrul justiţiei şi decise de Curtea Constituţională printr-o decizie definitivă, fără cale de atac", afirma atunci Kovesi.

Kovesi a fost demisă din funcţie în 9 iulie printr-un decret semnat de Klaus Iohannis, după ce o decizie a Curţii Constituţionale a statuat că "Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi".

Procedura a demarat în 22 februarie 2018, când ministrul Justiţiei de atunci, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de revocare a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, prezentând un raport cu 20 de "acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept".

Toader i-a reproşat şefei DNA tergiversarea unor dosare, depăşirea atribuţiilor atunci când DNA a anchetat Guvernul pentru controversata Ordonanţă 13, comportament autoritar şi discreţionar, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament sau lipsa unei reacţii adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploieşti. De altfel, punctul culminant al scandalului din jurul şefei DNA fusese atins atunci când fostul deputat PSD Vlad Cosma a făcut publice înregistrări care ar fi demonstrat abuzurile comise de procurori de la DNA Ploieşti, iar PSD - ALDE au cerut să fie luate măsuri împotriva pretinselor abuzuri.

Raportul ministrului Justiţiei referitor la şeful DNA a primit aviz negativ din partea Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va da curs cererii de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

În replică, ministrul Tudorel Toader a sesizat Curtea Constituţională în cazul acestui refuz, iar CCR a constatat, în 30 mai, existenta unui conflict juridic de natură constituţională, pe acest subiect, între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis. Urmarea - în 9 iulie Iohannis a fost nevoit să semneze decretul de revocare.

Opinia Cititorului ( 59 )

  1. Abia aștept reacția lui Gargamel după această decizie a CEDO.

    1. sa nu adormi pana nu vine reactia...fii pregatit sa ai si o replica pe masura.....

    A convenit tuturor partilor sa sustina ca decizia de revocare a apartinut Curtii Consitutionale. Dar Curtea nu a spus decat ca Iohannis trebuie sa semenze decizia luata de Ministrul Justitiei. Nu Curtea a facut analiza activitatii si a motivelor de demitere asa ca nu avea de ce sa audieze persoana fizica LCK.

    Trebuia sa atace la CEDO hotararea ministrului...dar caile insitutiilor europene sunt incurcate iar jocurile se fac de noi suntem mici copii in materie de coruptie. 

    1. Bine punctat! Nu avea de ce sa fie audiata la CCR, fiind o procedura necontencioasa. De asemenea CCR nu avea abilitatea de a judeca activitatea unui procuror, doar procedura de demitere (care a fost legala). Drept urmare, decizia CEDO este irationala dpdv juridic. Posibil sa se fi dorit pastrarea unei imagini imaculate a persoanei pt un post viitor in cadrul UE.

      CCR ar trebui desfiintata sau ar trebui altfel alesi judecatorii. Nu ajunge mare judecator la CCR Dorneanu care a facut politica din partea PSD. Nu il pui in frunte pe Dorneanu care a fost mare deputat din partea PSD. Nu poti sa trimiti la CCR oameni care au facut politica. Ce independenta mai vrei de la CCR. CCR l-a obligat pe Iohannis sa semneze decretul de revocare a lui Kovesi. Oare de ce? Pentru ca Dorneanu a primit ordin de la PSD. Sa ne aducem aminte si de completurile de judecatori prin care CCR in cardasie cu PSD a salvat o gramada de hoti. Smecheria cu protocoalele SRI, alti hoti salvati etc. Cine a ramas in paguba, pai aia furati adica noi.

      Si Legea 223/2015, disparuta si inlocuita de rahatul lui Ciolos iar marele judecator CCR se face ca nu vede. Rusinos. Gogu, ai dreptate deplina.

      Codruta a fost speranta a milioane de romani. Cu totii am crezut ca va invinge Codruta si o sa avem si noi parte de dreptate, adevar, justitie, ca legea o sa fie si pentru noi mai presus de toate. Hotie pe fata, instante corupte, judecatorii CCR care terfelesc Constitutia pe care au jurat sa o respecte. Codruta trebuie sa vina inapoi. Este singura noastra speranta de a avea parte de dreptate in tara aceasta, Romania, furata. 

      gogule, dar consiliera dulapului e buna de ccr? zegrean, fostul presedinte al ccr, parlamentar de nadejde al pdl a fost bun de ccr? cxe dracu il recomanda pe morar sa fie membru ccr? ala a fost procuror toata viata. nu a judecat in viata lui o cauza. mars la cotet......cata vreme ccr a cantat cum a vrut puterea, oricare a fost aia, a fost buna. cand nu canta, era naspa

      Subscriu,CCR trebuie desfintat, modificata legislatia si in viitorul CCR sa faca parte cei mai buni profesinisti din justitie,fara apartenenta politica si curati ca lacrima - cum se spune - sub aspect moral.

      Cam cit crezi tu ca se fura anual din bugetul.statului ?

      la mascarada politica cedo,asteapta oamenii obisnuiti,ani si ani,pentru probleme cum ar fi incalcarea drepturilor omului s-au injustitii crase ! lui kovesi,i sa rezolvat cererea in cateva luni !!! aceasta kovesi si dna-ul condus de ea,ce a fost condamnat de cedo,in nenumarate cazuri,unde acesta individa racolata si instruita de basescu,udrea,a facut nenumarate abuzuri ,a fabricat dosare,probe !

    18 judecatori CEDO au legaturi cu 7 ONG -uri sustinute de Soros.....Monica Macovei, printre alti sustinatori inraiti ai cucuvelei este in gasca lui soros.....si de aici decizia CEDO este doar o consecinta. nu mai este nimic de adaugat. cretinii si prostacii sunt rugati sa se abtina.

    1. Daca ii rogi pe cretini si prostaci sa se abtina, atunci tu de ce comentezi?

      Defapt, manipularea este cu totul despre alt lucru. Curtea constituțională este garantul suveranității unui stat de drept. A contesta prin CEdo este defapt un atac la suveranitatea României. Asta s a urmărit și executat acum, de unii... care defapt trebuie sa apera tara care le dă leafa. Va fi folosita, și vb aceea un trădător din interior este pus de exterior in funcții unde cei din interior nu îl pot atinge. Vai de capul nostru valah, urat am ajuns de la 1821 incoane, niște vite izinite!!!!!!

      Junker a fost numit inalt demnitar UE si s-a fofilat astfel timp de 9 ani de procesul penal din Luxemburg, unde era judecat pentru colaborarea cu serviciile secrete pentru ascultarea si santajarea unor ministri din guvern. Ce pretentii sa mai avem de la organele UE si, cu atat mai mult, de la instantele romane?! Coruptia de la noi e o gluma, totul este coordonat din afara coloniei.

      nu stiu daca esti cretin sau prostac....sau esti amandoua?...mai degraba amandoua.

      Era vorba despre tine. Argumentele tale sunt de om prost.

      cu complexatul lucrat de "servicii", care foloseste aceleasi doua cuvinte (prostac si' cretin)!

      Mai eu consider ca atunci cand multa ,foarte multa lume iti spune ca esti beat , ar fi de luat in consideratie ca esti. 

      Traduc adica daca multa , multa lume considera ca esti un "prostac cretin"  

      ( dpdv medical si schizofrenic cu influente paranoide - ca te "baga in seama serviciile) atunci ch ar ESTI!

      Mergi si te culca draguta.... 

      Chiar că ești dus cu pluta.

      De ce a fost demisă LCK? La propunerea cui? Cum au modificat legea ca însăși Președintele României, funcția cu cel mai mare număr de voturi a ajuns notarul lui Gargamel?  

      Răspunsul este și a fost simplu, pentru cei care au memoria scurtă, au vrut să scape de LCK crezând că prin înscăunarea doamnei Florea, ibovnicul cu mustață al domnișoarei Tănase nu ar mai ajunge la Rahova.

      Ghinion. 

      alt cretin.....mai rasfirati baieti, mai rasfirati....ca imputiti zona....

      cretinul nu e cretin, pana nu e si fudul.......boss, nu trebuie sa ne convingi ca esti cretin!...stim asta....

      aceleasi replici imbecile... (care iti definesc personalitatea ta gingasa si atat de "schizo-paranoica")

      Repeta aceeasi prostie, reteta succesului (asa ai fost conditionat) , nu conteaza ca esti lobotomizat si tampit sadea, important este sa fii cat mai convingator ! 

      Ai reusit, ne-ai convins pe toti ca esti tampitul laureat al planetei !!!

      Avand in vedere ca atunci cand "vorbesti" cu 1 bucata PROST (in speta TU) pe margine apar neclaritati, te las sa te desfasori in imbecilitatea ta maxima si atestata...  

      Cred ca tu esti si NE EDUCAT

      in jurul tau numai cretini, ce ghinion !

      Nu crezi ca esti pe sensul opus al autostrazii? 

      Adica pentru un tampit ca tine trebuie sa traduc: 

      ca esti TU cretin?? 

      Sa te ajut ca sa nu ai ceva probleme in procesul de gandire: 

      ASA ESTE ESTI UN MARE CRETIN (numai si pentru faptul ca atunci cand postezi jignesti mereu)

      LASA_NE ! LA REVEDERE! 

      NU domnule/doamna draga !

      Nu este needucat , are 4 clase (dupa cum se exprima) si un neuron dupa cum gandeste! 

      Sa injuri pe toata lumea care are alta opinie dacat a ta este dovada prostiei, dar sa crezi ca esti urmarit de "servicii" (de parca ar avea de ce si timp pentru un imbecil ca el) e proba schizofreniei avansate. 

      Scuze , dar acesta e adevarul (crud si ireversibil pentru el) 

      Cu stima

      atat ai putut? putin pentru un postac. mai straduieste-te. stiu, e greu.....dar nimic nu e simplu azi. hai, baga mare, prostac!

    1. Who the funk still cares about Kovesi?

    2. De fapt, in toata povestea asta, Iohannus este cel de blamat. El a destituit-o pe matahala fara sa ii dea prilejul sa se apere.

    Bine, pa. 

    1. 1. The whole Europe. E procuror șef european, în cazul în care ai trait in gaură până azi.

      2. Hai lasă-ne cu fake urile astea de concluzii că nu e (încă) sputnik aici. N-aveti rușine, comuiștilor

      Hai pa. 

      O sa-si ia multa mumu kovesi de la europa. Nu-i mai arde nimanui de anchete si alte bullshituri cand criza economica o sa mature tot in cale. Nu ar fi exclus sa se desfiinteze acest post anacronic de procuror european.

      ...spuse hotul, visand s-o fure pe ma-sa...

      sputnik....comunisti.....boss, atat ai pe biletel? cat mai merge postarea? va ajunge de-un cico? hai, ca trebuie sa stii de cico...ca o arzi cu comunistii...etc......sau ma-ta te-a livrat dupa revolutie si ai studiat intens cum e cu sputnikul si comunismul?

      Da da "The whole Europe" fix fix la Kovesi se gandeste acum. Nu le pasa de pandemie, boala, moarte si perspective economice sumbre. Nu le pasa nici ca sunt blocati in case de 2 luni. Nu nu. Stau toti infrigurati si privesc cu ochii mari la Kovesi. Aceasta "zeita" a justitiei. Care a instrumentat cele mai grele dosare din istoria justitiei. Zilnic zeci de mii de romani sunt nedreptatiti in toate felurile posibile si nu ii pasa nimanui. Stam de ani de zile efectiv ca tampitii sa vedem ce face Laurita. Acum are ghinion. Prostimea este ocupata cu pandemia. Nu are timp si chef sa o deplanga pe aceasta fiinta jalnica. Asta si Ciolos. Acelasi tip de om

      Mai inteligentule, CEDO nu a spus ca Laurita nu are dreptate, dimpotriva, CEDO a zis ca Laurita are dreptate.

      Vad ca te oftici. 

      Oftica e boala grea/E mai grea ca pandemia. 

      LAURITA A CASTIGAT SI VOI ATI PIERDUT!

    Romania, sclava Europei, inca o data. Isi bat europenii joc de noi cum vor. Dar si 9 ne place. Sila eterna pentru UE!!

    1. nu, romanii ticalosi, gunoie ale societatii isi bat joc de romani.

      ai dreptate tinere....cucuveaua mov e in pole-position de gunoi al societatii....

      Iubire eterna pentru Liviu Dragnea, Tudorel Toader si Vasilica Viorica Dancila, adevaratele valori ale poporului roman. Mai ales Vasilica..

      pentru ma-ta am o iubire aparte! e o deosebita la ce specimen a dat viata!

    Sunteti siguri ca a castigat ceva? Nu cumva e vorba despre o admitere in principiu? Adica... avem iar gargara de presa?

    1. De cite ori ai vazut gargara in BURSA, draga XXX?

      Nu-i asa ca pentru tine este un vis urit?!

      Iti mai amintesti cum faceai la articolele mele care aratau ce mizerie de Raport a facut Tudorel Toader si ce porcarie politica e Decizia CCR? 

      Imi amintesc ca la subiectul asta cu Kovesi l-am pierdut de musteriu pe Cristi C., dupa ce l-am prins cu minciuna - probe materiale furnizate chiar de dezbatere.

      Cristi C. era mare admirator al lui Tudorel Toader, era idolul lui!...

      Na-ti-o frinta, Cristi C., inca o data! 

      Nu sunt victima lui SIma, deci nu visez urat. Nici nu astept publicitate de la SIF-uri. Nu l-am lins pe base sau pe coorvette Woodrea. N-am ce sa-mi reprosez. Ma minunez si eu cat de mult ati educat publicul de nu mai sesizeaza ca rapandula asta lua spagi nu doar de la ministerul cu cel mai mare buget, ci si pentru curentul ieftin de la Hidroelectrica si pentru cel dat Alro, iar procurorii flotei se prefac si in ziua de azi ca o cauta de oua fara sa gaseasca nimic. Furati-va unii pe altii si mirati-va apoi ca o duceti prost.

      M-ai invins.

      Ai spus Sima?  

      Deci Kovesi este corupta. 

      Ai spus publicitate de la SIF-uri? 

      Deci, CEDO este corupta. 

      Ai spus Basescu si Udrea? 

      Deci, orice spui este corect. 

      Replica ta este impecabila din punct de vedere logic, moral si informational.

      Desigur, doar inauntrul oaselor tale craniene. 

      In afara, este o imbecilitate.

      Du-te sa plangi!

      Coorve si prosti cu fandoseli de batrani senilizati.

      Caraghiosule, nici macar nu ai citit hartia de la CEDO. In necunoasterea ta, crezi ca este o sentinta a cauzei, nu doar o admitere de principiu. Minti de multe ori.

      Degeaba s-a admis în principiu sesizarea lui Kovesi la CEDO. După părerea mea, CEDO va respinge în final cauza lui Kovesi. Ea dacă invocă în continuare faptul că trebuia să i se admită o intervenție în interes personal, Curtea o să întrebe de ce nu a făcut-o. Nu trebuie să îți admită cineva o astfel de cerere. O faci și după aceea vezi dacă este acceptată sau nu. Curtea Europeană, neștiind competența Curții Constituționale, a admis cererea ca să o lămurească până la urmă. Eu vă asigur că se va respinge cererea lui Kovesi”, a declarat Gheorghe Iancu  

    Inca o lovitura de maciuca pe capul patrat al comunistilor strigoi. Din 1989 acesti capcauni-bizoni alearga ca zombi, luand lovitura dupa lovitura dupa ceafa, si ce sa vezi? comunistii o tin pe a lor. Nu-i duce capul!

    ii apara pe derbedeii din psd/alde/proRomania, pe zombii din ciuma rosie(de aceea se si spune "ciuma"!). 

    Victoria de azi este victoria intregului popor roman cinstit, corect, cu dragoste de tara si care nu a votat ciuma rosie. Bravo Frau Kovesi! Inca o lupta castigata impotriva ciumei rosii. La urmatoarele alegeri vom goni din Parlament si ultimii derbedei de fsn-isti!

    In antiteza, profesorul universitar de c..t, format de cadrele de partid pcr, a mai luat o palma usturatoare peste fata lui de Toader! Ce credea el? Ca fenteaza si UE? - cat de naiv si zombi(poate vandut total ciumei rosii) poti fi , sa crezi ca te lupti cu tara, cu UE si sa si castigi?? Mustata de Teleorman e in puscarie, asa ca toaderica cu bila mica, ce-ar fi sa-i urmezi si tu pentru lupta impotriva Constitutiei si Legilor Romaniei... 

    1. Ti-ai luat pastilele? Rudotelul, anticonceptionalele?

      "Atentul" are dreptate, de pastile ai tu nevoie. Ma intreb cat mai puteti abera pe aici - retoric bineinteles - doar un crezi ca astept un raspuns de la un anonim fara titlu...

      Ce mesaj elegant, cate cuvinte alese...

      Nu am NICIO preferinta politica, (motivele le pot detalia amanuntit), dar nu incetez sa ma minunez cata ura viscerala intre romani .  

      Am mai multe nelamuri in atentia dvs.:  

      Deci daca poporul roman este "cinstit , curat, cu dragoste de tara " DACA NU a votat "ciuma rosie", atunci 

      poporul roman care A votat "ciuma rosie" cum este din punctul dvs. de vedere? Sunt cateva milioane... 

      Cum credeti ca trebuie educati/convinsi cei care NU au votat cum doriti dvs. , cu bata, trebuie injurati, impuscati eventual sau utilizand ALTE metode de convingere ? 

      "Frau" este o expresie neaos romaneasca?? 

      "Capcaun-bizon" este o metafora sau ati descoperi o noua specie autohtona? 

      "Alerga ca zombi", aia din filme care abia se taresc? Metafora , nu? 

      In ceea ce priveste UE trebuie sa va dau o veste PROASTA > este pe mai multe viteze, iar noi suntem cam pe penultima pozitie in clasament: NO SCHENGEN, YES MCV! O consecinta la modul in care au guvernat pana acum TOTI cei care au fost la "volanul" (tarii). 

      Nu uitati ca CEDO a dat foarte FOARTE multe decizii impotriva Romaniei (daca facem un inventar atunci avem mari probleme cu FOARTE multe persoane (si putere si opozitie si multe, multe institutii juridice ). 

      In rest numai de bine. 

      TM89 intuiesc Timisoara 1989 este titlul tau ???

      pai esti cam necuvincios (ca sa fiu elegant) cand iti abrogi o asemenea titulatura avand in vedere ca de acolo a inceput o nou era pentru Romania, iar tu est un neica nimeni (fara suparare ) anonim 

      Da, timisorean - nici o suparare - macar nu mai esti anonim...doar nedumerit!

      eu sunt ALTUL, care m-am bagat in vorba, ca NU imi place neam cum romanii se porcaiesc intre ei !

      Defect de educatie scuze>>> 

      Iti abrogi?

    Chiar mai crede cineva în justiție ? Totul e un circ de adormit copiii.

    Sunt opariti rau unii , spectacol in toata regula.Urmeaza un protest ferm al CCR , poporul este deja indignat (ma rog ,postacii)

    CEDO a confirmat că CCR a judecat că încălcarea drepturilor omului e constituțională în Romania. CCR nu mai are legitimitate in asemenea condiții. Demisia de onoare e singura condiție.

    1. draga onestitate ,

      daca nu "stii" drept , proceduri juridice, etc, si arunci ceea ce "prinzi" din zbor o sa fi idolul tampitilor si bataia de joc a grefierilor. Tacerea e aur solid in cazul tau. 

      Daca de fiecare data cand CEDO decide impotriva Romaniei ar trebui sa desfintam o institutie juridica sau sa dam afara magistrati, atunci nu am mai avea cu cine si cum sa aplicam JUSTITIA (pe care o ataci cu voiosie ) in Romania. Similar in toata UE!!!! 

      In rest mai citeste si tu din Constitutie, din jurisprudenta CEDO, din povesti nemuritoare si reciteste tratatul de manipulare pentru imbecili. 

      PS

      Deci pentru multi de aici justitia poate fi atacata cand "trebuie" si "aparata" cand vrem ... 

    Oamenii sustinuti de cine trebuie,de sus,chiar daca au gresit,nu au patit mare lucru si au fost chiar promovati iar altii chiar nevinovati,au fost facuti vinovati,de oameni ca ea.Nimic nou sub soare.De ce erau facute vizitele la Basescu?Sa stea la o vorba de duh?Va spune ceva:”minciuna sta cu regele la masa”?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb