LA AEROPORTUL HENRI COANDĂ Taxiurile vor avea un nou flux de preluare a pasagerilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 25 mai 2016

2000 de taxiuri vor avea acces pe aeroport

Un nou flux de preluare a pasagerilor de către autoturisme taxi va fi deschis la Aeroportul Henri Coandă, la parterul Terminalului Sosiri, în vederea asigurării unui număr suficient de taximetre, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Aceasta anunţă că noul flux urmează să fie deschis începând de astăzi, 25 mai 2016 şi va permite accesul, în limita locurilor disponibile, pentru toate taxiurile care percep tariful minim aprobat de autorităţile din Bucureşti şi Ilfov (1,39 lei/km).

Aceste taxiuri pot fi ocupate fără o comandă prealabilă, precizează CNAB, citată de Agerpres, adăugând: "Măsura prezentată este temporară şi va fi aplicată până la atingerea numărului de 2.000 de taxiuri autorizate la aeroport (număr cu aproximativ 50% mai mare decât cel maxim de comenzi taxi, înregistrat într-o zi aglomerată). După autorizarea celor 2.000 de taxiuri, numai acestea vor mai avea acces pe fluxurile de preluare a pasagerilor de la aeroport. În acest moment, sunt autorizate 1.000 de autoturisme taxi, iar procedura de autorizare se derulează rapid şi gratuit".

Recent, a avut loc un scandal legat de accesul autoturismelor de taxi la aeroport.

Într-un comunicat transmis de CNAB în 6 aprilie se arăta: "Începând cu data de 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coandă au acces doar autoturismele taxi care respectă toate normele legale şi ai căror şoferi au obţinut din partea instituţiilor abilitate ale statului toate autorizaţiile necesare pentru desfăşurarea în legalitate a activităţii în regim de taxi la aeroport. Termenul de 1 aprilie 2016 a fost stabilit la solicitarea companiilor de taximetrie. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a informat, încă din luna iunie 2015, societăţile care deţin terminalele pentru comenzi taxi în Aeroportul Henri Coandă, cu privire la aplicarea acestor măsuri referitoare la desfăşurarea legală a activităţii de taximetrie la aeroport".

Conform Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, aproximativ 500 de taximetrişti îndeplineau toate condiţiile pentru a-şi desfăşura activitatea la Aeroportul Henri Coandă, fără nicio restricţie.

Recent, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a anunţat că acele companii de taximetrie care au avut acces înainte de 1 aprilie 2016 pe Aeroportul Henri Coandă pot merge din nou să ia turişti de la aeroport, întrucât, la ora actuală, există un nou termen de derogare cu privire la ridicarea autorizaţiilor de acces pentru 282 de maşini.

Costescu a mai precizat: "Problematica taxiurilor este de mare actualitate, pentru că este legată de tema siguranţei, iar noi nu facem rabat de la aceste reguli (...) S-a stabilit un set de reguli privind accederea firmelor şi persoanelor fizice la aeroport, dar nu a putut fi aplicat imediat. S-a dat o primă derogare pentru a permite firmelor de taximetrie să se pregătească până la sfârşitul anului. Însă, la sfârşitul anului nu-şi depuseseră foarte mulţi aceste documente şi s-a mai dat o derogare care a expirat la 1 aprilie anul acesta, situaţie pe care noi am preluat-o la acel moment. De asemenea, văzând această criză, practic, de maşini care vin la aeroport, după o întâlnire a Grupului care decide pe aceste lucruri - Ministerul de Interne şi reprezentanţii celorlalte entităţi - s-a hotărât să mai lăsăm timp pentru a respecta aceste reguli şi pentru a veni şi a-şi solicita obligaţiile firmelor de taximetrie, ceea ce li s-a şi comunicat. Urmează ca dânşii să decidă şi să-şi trimită conducătorii auto sau prin reprezentanţi către cei care emit avizele, care sunt după toate regulile Poliţia de frontieră şi Poliţia de transporturi cu specific aviaţie. Avizele sunt eliberate în 24 de ore şi fără niciun cost de către entitatea care ţine de Ministerul Transporturilor, şi anume Aeroportul Otopeni. Acesta nu percepe nicio taxă pentru eliberarea autorizaţiei finale de acces".

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, i-a trimis, recent, ministrului Transporturilor o scrisoare deschisă, în care îi cerea să ia toate măsurile necesare pentru o bună funcţionare a serviciilor de taximetrie pentru pasagerii care tranzitează aeroportul Otopeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb