LA COMPANIILE LA CARE ESTE ACŢIONAR MINORITAR Statul va participa în numerar la majorări de capital

Ziarul BURSA #Companii / 6 februarie 2012

Statul va participa cu aport în numerar la majorarea capitalului în companiile la care este acţionar minoritar, dar va tranzacţiona şi la Bursă drepturi de preferinţă rezultate din calitatea sa de acţionar, pe baza unor prevederi pe care Guvernul le vrea adoptate până cel târziu în vara acestui an, conform Mediafax.

În acest sens, Guvernul va modifica legile de privatizare a societăţilor comerciale, printr-un proiect prevăzut să fie aprobat de Parlament până cel târziu la sfârşitul lunii iunie, urmând ca până în septembrie să adopte şi un proiect de lege distinct.

Cele două proiecte de legi au fost programate iniţial să fie adoptate anul trecut, dar au fost incluse în final în programul legislativ al Guvernului pentru acest an.

Documentul relevă că legile aflate în pregătire "vor permite participarea statului român, în calitatea sa de instituţie publică implicată şi de acţionar minoritar la operatori economici, cu aportul în numerar al acestuia în cazul majorărilor de capital social, precum şi tranzacţionarea de către stat, prin mecanisme ale pieţei de capital, a drepturilor de preferinţă născute şi cuvenite acestuia ca urmare a calităţii de acţionar".

Dreptul de preferinţă este o valoare mobiliară negociabilă, care încorporea-ză dreptul titularului de a subscrie cu prioritate acţiuni în cadrul unei majorări a capitalului social, proporţional cu numărul de drepturi deţinute la data subscrierii, într-o perioadă de timp determinată.

Guvernul va regla şi un mecanism prin care instituţiile publice, regiile autonome şi societăţile comerciale la care statul este majoritar să cumpere acţiuni şi active, şi va introduce în contractele de privatizare o serie de prevederi privind exercitarea dreptului de opţiune de cumpărare/vânzare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb