La Hălchiu-Braşov, producătorul elen de lactate "Olympus" a investit 55 milioane euro

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii / 7 noiembrie 2011

Fabrica de lactate din Hălchiu-Braşov, inaugurată de Olympus Dairy Industry, este considerată cea mai mare din România.

Fabrica de lactate din Hălchiu-Braşov, inaugurată de Olympus Dairy Industry, este considerată cea mai mare din România.

Dimitrios Sarantis: "Reacţia consumatorilor faţă de lactatele < Olympus >, produse la Hălchiu, se poate aprecia după cererea în creştere pe care o înregistrăm. Valorificăm la maximum materia primă din România, pentru a aduce pe pieţele internă şi externă lactate < made in Romania >, care se găsesc deja pe rafturile magazinelor din toată ţara şi din Europa".

Fabrica "Olympus" din Hălchiu Braşov este o investiţie a grupului elen omonim, cea mai mare din afara Greciei.

"Inaugurarea oficială a fabricii noastre, cu o tehnologie unică în România, care a necesitat cea mai mare parte a investiţiei de 55 milioane euro, s-a bucurat de participarea unor importante personalităţi din administraţia centrală şi locală, din conducerea companiei din Grecia şi a unor parteneri de afaceri", ne-a declarat Dimitrios Sarantis, preşedintele grupului "Olympus". La inaugurare au participat premierul Emil Boc, Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, primarul Braşovului, George Scripcaru, oficialităţi locale şi judeţene. Cu acest prilej, premierul Boc a declarat: "Salut această investiţie valoroasă din următoarele motive: investiţiile reprezintă cel mai important şi sănătos răspuns la criză. Investiţiile aduc bani în economie, locuri de muncă şi creează posibilitatea de a avea resurse la bugetele locale şi naţionale. O salut şi pentru că vine într-un domeniu extrem de benefic pentru România, care are capacitatea de a hrăni 80 de milioane de oameni. Vrem să transformăm România dintr-un importator, într-un exportator de produse alimentare. Cine investeşte în perioada de criză este câştigător la sfârşitul ei".

În perioada 1999-2011 investiţia totală a "Olympus" în România se va ridica la 70 de milioane euro.

Cu câteva luni înainte de inaugurarea oficială, din 5 noiembrie 2011, fabrica de lactate "Olympus" a început să producă o gamă completă de iaurturi, la care s-au adăugat laptele de consum, laptele UHT la 1,5 litri şi smântâna, sub brandul Oly. În curând, se va începe şi producţia de telemea, pentru a se completa gama lactatelor, planificată odată cu începtul proiectului geeenfield, care s-a ridicat la 55 milioane euro, din fondurile proprii ale grupului "Olympus".

Fabrica de la Hălchiu, construită pe o suprafaţă de 25.000 mp, are o capacitate totală de recepţie a laptelui de 40.000 litri/oră. Deţine trei linii de producţie: iaurt-120 tone/zi, telemea-100 tone/zi şi lapte-16.000 litri/oră la PET şi 10.500 litri/oră ambalaj tetrapak. Aceste capacităţi de producţie fac posibil ca "Olympus" să răspundă atât cererii de pe piaţa internă, cât şi celei de pe pieţele internaţionale, din Europa şi SUA.

După patru luni, de la demararea producţiei, produsele "made in România" sunt deja distribuite în cele mai mari lanţuri de hipermarketuri şi supermarketuri din ţara noastră şi din Europa: Italia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Marea Britanie.

Strategie şi tehnologie

"Noi ne-am început activitatea în România în anul 1999. De atunci, am adoptat o strategie prin care am construit relaţii puternice cu fermierii locali, pentru a asigura o materie primă de înaltă calitate, folosită în toate produsele noastre. Asigurăm, astfel, o producţie de lactate care poate satisface şi cele mai competitive pieţe" ne-a spus Ioannis Kommatos, director general adjunct "Olympus" România.

Strategia managerilor grupului "Olympus" s-a transpus şi în faptul că fabrica beneficiază de echipamente de ultimă generaţie pentru întregul proces tehnologic de la recepţia şi procesarea laptelui, până la ambalarea produselor finite. Înalta tehnologie asigură calitatea produselor, siguranţa din punct de vedere alimentar, păstrând, în acelaşi timp, valoarea nutritivă a acestora.

Ilias Pliatsikas, director adjunct Olympus România, ne-a declarat: "Ne aşteptăm să realizăm amortizarea investiţiei aproximativ în 15 ani, dezvoltând rapid un export de 60% din producţia noastră. Pentru anul 2012 estimăm o cifră de afaceri de 40 milioane de euro."

Compania a adoptat cele mai stricte standarde în asigurarea calităţii: ISO 9001:2008, 14001, ISO 22000:2005, IFS. Euro Cert. De asemenea, grupul "Olympus" colaborea­ză cu diverse instituţii internaţionale, laboratoare independente şi universităţi.

Grupul firmelor de familie "Olympus", cu obiect de activitate producerea lactatelor, are sediul în oraşul Trikala-Grecia şi derulează operaţiuni în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe din SUA, Marea Britanie, Germania şi Italia.

Veniturile totale ale grupului au atins 216 milioane euro în 2010, reprezentanţii acestuia estimând, pentru anul 2011, o cifră de afaceri de 240 milioane euro. În prezent, grupul deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb