LA ÎNCEPUTUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE Acţiunile a două companii intră la tranzacţionare la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2021

Acţiunile a două companii intră la tranzacţionare la BVB

Acţiunile transportatorului de mărfuri pe Dunăre Transport Trade Services (TTS) şi cele ale comerciantului de input-uri pentru agricultură Agroland Agribusiness (AAB) vor intra la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în primele două zile ale săptămânii viitoare.

Acţiunile Transport Trade Services vor debuta luni, 14 iunie, în Piaţa Principală a BVB, după peste trei ani de la ultimul IPO, al Purcari Wineries (WINE). Oferta publică a transportatorului fluvial s-a încheiat la finele săptămânii trecute, la preţul de 19,2 lei/titlu, ceea ce evaluează compania la 576 milioane de lei. Acţionarii Transport Trade Services au vândut 15 milioane de acţiuni, echivalentul a 50% din companie, 80% din ofertă fiind subscrisă de investitorii instituţionali, iar 20% de investitorii de retail din care 10%, respectiv 1,5 milioane de titluri, în tranşa cu alocare garantată şi 10% în tranşa cu alocare pro-rata. Dacă tranşa investitorilor de retail, care au putut subscrie la preţul de 21 lei/titlu, a fost suprasubscrisă masiv, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre instituţionali, atât prin prisma preţului, care a fost aproape de limita minimă a intervalului la care puteau subscrie aceştia, de 19 lei, cât şi prin faptul că s-a operat o realocare între tranşe dinspre instituţionali către retail.

Marţi, 15 iunie, acţiunile Agroland Agribusiness, societate deţinută de Agroland Business System (AG), vin în Piaţa AeRO, în urma unui plasament privat derulat în aprilie, care a fost suprasubscris încă din prima zi, de 15 ori. În urma operaţiunii, societatea a emis 225.000 de acţiuni, preţul final stabilit în ofertă fiind de 27 lei/titlu, ceea ce evaluează compania la 30,37 milioane de lei. După plasamentul privat, participaţia Agroland Business System, companie care de asemenea este listată în Piaţa AeRO, s-a redus la 56% din capitalul social al Agroland Agribusiness, de la 70%, cât avea anterior operaţiunii.

Începând cu finele anului trecut, în Piaţa AeRO se manifestă o adevărată efervescenţă din punctul de vedere al listărilor, tot mai multe companii antreprenoriale din domenii diverse venind cu acţiuni sau obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, de obicei după plasamente private.

De asemenea, în viitorul apropiat este aşteptată oferta publică a dezvoltatorului imobiliar One United Properties, urmată de listarea acţiunilor în Piaţa Principală, dacă operaţiunea se va încheia cu succes.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb