La situl Titanicului, scufundări cu submarinul, începând din mai

A.P.
Internaţional / 28 octombrie 2020

La situl Titanicului, scufundări cu submarinul, începând din mai

Mii de călători trec în fiecare an peste Atlanticul de Nord, la 2,4 mile deasupra locului unde s-a scufundat Titanicul în 1912. În anii de după catastrofă, câteva sute de oameni de ştiinţă, cercetători şi regizori câştigători de premii Oscar au vizitat acest sit. Stockton Rush, preşedintele companiei OceanGate Expeditions din Everett, Washington, speră să facă aceast tur public, cu ajutorul submarinului său privat de cinci persoane, prin expediţii şi misiuni de cercetare, care să aibe loc câteva săptămâni anual, din mai până în septembrie, potrivit Bloomberg.

Rush spune că are treizeci de persoane rezervate pentru primele şase expediţii de scufundări din mai până în iulie, cu spaţii suplimentare disponibile.

Scufundarea lor unică va dura şase până la opt ore pentru a ajunge la sit, a explora şi a reveni la nava de suprafaţă.

Dacă totul merge conform planului, vor fi printre primii oaspeţi care vor vizita epava în 15 ani, spune Rush.

OceanGate a îndeplinit misiuni în adâncime şi a dus aproximativ 300 de oameni la siturile de apă adâncă din Bahamas, Seattle şi în canionul Hudson din Oceanul Atlantic, în largul New York-ului.

Rush a lucrat cu Boeing la un design timpuriu şi apoi cu NASA pentru a crea sub-ul său uşor din fibră de carbon. Titan poate atinge adâncimi de 2,5 mile (Titanic se află la 2,4 mile.) şi a debutat în 2018.

Sub-motorul poate călători cu o viteză de trei noduri şi poate coborî la 55 de metri pe minut, cu propulsie de la patru propulsoare electrice. Echipamentul include lumini externe puternice, camere HD şi 4K şi un scaner laser.

La fiecare dintre cele trei scufundări, cei trei "specialişti în misiune" (turişti) vor fi însoţiţi de un om de ştiinţă-cercetător şi un pilot. Atunci când feţele turiştilor nu vor fi lipite de fereastră, ei vor putea asista funcţionarea sonarului şi a scanerului laser.

Cât despre ce este de văzut acolo jos, Rush spune: "Toate oasele au dispărut. Nu sunt cadavre acolo jos. Există cizme şi haine şi este foarte sumbru". Peste 1.500 şi-au pierdut viaţa când nava britanică de pasageri s-a scufundat în 1912.

Echipa sa va examina, de asemenea, unele dintre cele 300 de specii unice de creaturi marine microbiene identificate pe Titanic. Probabil echipa va observa, de asemenea, peşti negri şi rechini.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb