"Lasting System" va încheia anul fiscal cu o cifră de afaceri de 26 milioane euro, în creştere cu 10%

Eugen Chiosa, TimiŞoara
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 martie 2009

Grupul de firme "Lasting System" Timişoara, furnizor de soluţii şi echipamente IT, va înregistra, în anul fiscal care se încheie la 31 martie, o cifră de afaceri neconsolidată de circa 26 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, însă sub avansul de 30% prognozat iniţial. "Vom atinge probabil o cifră de afaceri neconsolidată pe grup de circa 26 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 10% faţă de anul fiscal anterior, mai puţin decât ceea ce am estimat la începutul anului fiscal, respectiv o creştere de 30%", a declarat directorul de marketing al grupului, Horaţiu Covlescu. Cea mai mare parte a veniturilor au provenit din sectorul privat.

"Lasting Systems a mizat pe dezvoltarea de software, pe soluţiile care vizează reducerile de costuri, precum sistemele de videoconferinţă şi aplicaţia "unitel", pentru analiza şi managementul costurilor, dar şi pe soluţiile de eficientizare a afacerilor, cum ar fi aplicaţiile de gestiune integrată.

Grupul deţine patru divizii de afaceri, respectiv Lasting Distribution, Lasting Software, Lasting Soluţii IT Bucureşti şi Lasting Soluţii IT Timişoara.

Prima unitate a avut, în anul fiscal 2008-2009, un aport de 70% la cifra de afaceri a grupului, urmată de Lasting Soluţii IT Timişoara, cu o pondere de 15%, în timp ce Lasting Soluţii IT Bucureşti a avut o cotă de 10%, iar Lasting Software a contribuit cu 5% la totalul afacerilor.

Furnizorul de soluţii şi echipamente IT nu şi-a extins portofoliul de produse sau activităţi în acest an, însă tocmai a încheiat un nou parteneriat de distribuţie, cu Rimage, principalul furnizor şi producător de sisteme optice la cerere CD/DVD/Blu-ray.

Lasting Software s-a clasat pe locul 38 în topul primelor 50 de companii de tehnologie cu cel mai accelerat ritm de creştere din Europa Centrală şi de Est, înregistrând un avans al cifrei de afaceri de 407% din anul 2003 până în 2007, potrivit studiului Deloitte Central Europe FAST 50 pe 2008.

Pentru acest an, grupul nu şi-a definitivat obiectivele privind cifra de afaceri, dar se aşteaptă la un avans mai mic decât în anii precedenţi.

"Procesul de stabilire a ţintelor pentru noul an fiscal încă nu s-a încheiat, dar cu siguranţă nu ne vom propune o creştere atât de ambiţioasă ca şi în anii anteriori", a afirmat Covlescu.

"Lasting System" şi-a reconsiderat planurile pentru acest an şi nu intenţionează să deschidă birouri noi sau să preia alte companii, pe fondul degradării situaţiei economice.

"De altfel, avem o abordare flexibilă în această perioadă, ne stabilim obiective pe termen scurt, de trei-şase luni, la care vom aduce corecţiile necesare în funcţie de evoluţiile din piaţă", a precizat directorul de marketing al grupului. El a menţionat că afacerile Lasting sunt afectate de contracţia generală a pieţei interne, de fluctuaţiile cursului valutar şi de problemele financiare pe care le au unii dintre parteneri, constatând tot mai multe întârzieri la plată. Totodată, grupul a înregistrat şi situaţii în care a renunţat la colaborarea cu unele firme.

Lasting System are circa 100-120 de parteneri care cumpără aproape exclusiv de la grup şi 250-300 de firme care achiziţionează produse în mod curent, însă nu exclusiv de la grup.

Furnizorul de soluţii şi echipamente IT, care are în prezent 140 de angajaţi, mai angajează în prezent doar personal pentru dezvoltarea de software.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb