LASZLO BORBELY: "Vor fi tratative serioase cu PSD, nu ni se vor da stelele de pe cer"

V.B.
Politică / 1 martie 2014

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat, astăzi, la Târgu Mureş, că în următoarele zile "vor fi tratative serioase" cu reprezentanţii PSD pentru formarea unui nou guvern, iar Uniunii nu îi vor fi date "stelele de pe cer", revendicările UDMR trebuind formulate "clar şi isteţ", transmit surse din presă.

Domni sa a explicat: "Cine consideră că ne vom aşeza la masa tratativelor, iar politicienii români ne vor îndeplini dorinţele, acea persoană nu ştie. Vor fi tratative serioase, nu ni se vor da stelele de pe cer. Noi va trebui să luptăm la această masă a tratativelor, pentru că dacă peste o jumătate de an se vor face investiţii şi se va construi autostrada Târgu Mureş-Turda nu va fi doar pentru maghiari, ci şi pentru românii din Ardeal".

Borbely a făcut apel la toţi cei prezenţi "să nu uite ce s-a realizat şi să ne uităm ce nu s-a realizat", referindu-se la modificarea Constituţiei şi la implementarea Cartei Limbilor Minoritare şi Regionale.

"Nu a fost bună decizia CCR, dar asta nu înseamnă că nu putem să facem ceva în limite constituţionale. Carta Limbilor Regionale a fost semnată de România, pentru că noi am fost prezenţi şi i-am obligat să semneze. Au semnat în mai multe limbi, iar acum nu o implementează. Vom vorbi şi despre aceasta mâine", a mai spus vicepreşedintele UDMR.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) a votat, ieri, la Târgu Mureş, în unanimitate, împuternicirea Consiliului Permanent al Uniunii pentru a purta negocieri privind eventuala intrare la guvernare a formaţiunii.

Totodată, CRU a adoptat o decizie referitoare la alegerile europarlamentare, fiind votată lista definitivă a UDMR pentru Parlamentul European, pe care sunt 32 de nume, primele patru poziţii fiind ocupate de: Winkler Gyula, Sogor Csaba, Vincze Lorand şi Hegedus Csilla.

Ambele decizii au fost luate "cu unanimitate", potrivit preşedintelui de şedinţă, Peter Ferenc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb