Grupul italian Lavazza, unul dintre cei mai importanţi producători de cafea din lume, anunţă relansarea, în segmentul HoReCa, a brandului iconic Gran Cafe Paulista, cunoscută drept cafeaua de referinţă a specialiştilor barista, conform unui comunicat remis redacţiei.
Concepută pentru prima oară la Torino, în 1961, ca urmare a colaborării grupului Lavazza cu Institutul Brazilian de Cafea, Gran Cafe Paulista a devenit rapid brandul de referinţă al specialiştilor barista. În luna iulie a.c., Lavazza relansează în segmentul HoReCa acest produs cu tradiţie, adăugându-i o tuşă modernă, se arată în comunicat.
Gran Cafe Paulista este prima cafea single-origin arabică braziliană din portofoliul Lavazza.
Potrivit sursei citate, printre componentele brandului Gran Cafe Paulista se numără Cereja Apassita care s-a născut dintr-un produs lansat în urmă cu 20 de ani, în Brazilia, cu obiectivul de a concepe o cafea extra dulce, în mod natural. Pe atunci, cultivatorii de cafea s-au inspirat din procesul de vinificaţie, în care cei mai buni struguri sunt lăsaţi să se usuce pe viţa de vie, pentru a obţine un gust complet şi dulce. Acelaşi proces este, astăzi, aplicat cafelei: după ce boabele de cafea sunt coapte, acestea sunt lăsate timp de 30 de zile pe ramuri