Lenovo lansează în România ultraportabilul ThinkPad X300

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 21 mai 2008

Lenovo a prezentat pe piaţa din România mult aşteptatul notebook ThinkPad X300, cel mai uşor şi mai bine echipat cu funcţii multiple1 din clasa sa, creat pentru cei mai exigenţi utilizatori dependenţi de mobilitate. Ultraportabilul notebook, extrem de uşor, măsoară mai puţin de 1,85 cm în punctul său cel mai subţire, aproximativ cât diametrul unei monede americane de 25 de cenţi, şi are o greutate minimă de numai 1,33 kg2.

ThinkPad X300 combină un număr de tehnologii de vârf precum SSD (solid state hard drive), backlit LED display, baterie cu durată de viaţă extinsă şi opţiuni superioare de conectivitate wireless.

Clasificat EPEAT Gold datorită atributelor sale ecologice superioare, modelul beneficiază de un număr ridicat de tehnologii care respectă mediul înconjurător, precum procesoarele low-voltage.

"Notebook-ul ThinkPad X300 marchează un pas de maximă importanţă pentru familia ThinkPad," a spus Aurel Neţin, Lenovo Country General Manager Romania & Moldova. "Seria ThinkPad a avut o misiune de pionierat în ceea ce priveşte designul PC-urilor timp de mai bine de 15 ani, ridicând standardele inovaţiei şi concentrându-se asupra nevoilor utilizatorilor de ThinkPad, şi anume: calitate, durabilitate şi funcţionalitate. Suntem bucuroşi că putem oferi clienţilor noştri un laptop care să fie extrem de subţire şi foarte uşor, dar care să ofere în acelaşi timp şi o durată de viaţă extinsă a bateriei, porturi USB şi inscriptor de DVD. Aşteptarea lor a luat sfârşit şi toate aceste caracteristici se regăsesc în modelul ThinkPad X300, cel mai subţire şi mai uşor ThinkPad existent pe piaţă," a adăugat Neţin.

Creat pentru maximum de mobilitate şi performanţă

Versatilul ThinkPad X300 oferă modele ce pot fi configurate astfel încât să asigure o portabilitate maximă - cântărind doar 1,33kg2, o durată de viaţă a bateriei extinsă până la 10 ore3, precum şi o combinaţie între cele două variante, prin alegerea unui model cu inscriptor DVD încorporat. Cu designul său compact, subţire şi uşor, notebook-ul este un ansamblu de forţă, oferind cele mai inovative funcţii ce vin în întâmpinarea nevoilor de mobilitate ale celor mai exigenţi utilizatori.

Funcţii multimedia extinse: ThinkPad X300 oferă un inscriptor DVD încorporat, ce are o grosime de numai 7 milimetri şi funcţii multimedia variate şi uşor de folosit. De asemenea, beneficiază de boxe stereo, microfon digital şi camera integrată.

Durabilitate extremă: construită din fibră de carbon şi sticlă, carcasa de ultimă generaţie ThinkPad Roll Cage protejează notebook-ul în cazul căderilor sau al loviturilor ce pot interveni pe durata transportului. Aceleaşi materiale sunt utilizate la construirea avioanelor şi a monoposturilor de Formula 1, pentru a le asigura o structură sigură, fără a le adăuga o greutate în plus.

Conectivitate wireless de ultimă generaţie: utilizatorii beneficiază de o serie variată de opţiuni, incluzând modelele WWAN5, WLAN6, GB Ethernet sau conectare prin modem.

Experienţă de vizioanare optimă: Ecranul de 13,3 inci, cu rezoluţie înaltă LED backlight WXGA+, oferă o imagine mai clară şi este mai eficient energetic decât ecranele de tip LCD.

Securitate la nivel excepţional: echipat în varianta standard cu un cititor de amprente digitale, opţiune de dezactivare a porturilor I/O şi o parolă încriptată pe 32 de biţi, laptopul oferă o abordare pe mai multe niveluri a aspectelor legate de securitatea datelor şi accesul neautorizat.

Performanţe ridicate şi protecţia datelor de nivel înalt: Notebook-ul este echipat cu un SSD-hard drive de 1,8 inci şi 64 GB, care oferă o performanţă mai mult decât dublă faţă de cea oferită de un hard drive standard de 2,5 inci4.

Construcţia compactă oferă o rezistenţă la şocuri de patru ori mai mare, o eficienţă energetică sporită faţă de cea oferită de către varianta tradiţională de hard disk, contribuind la designul uşor şi subţire al notebook-ului4. X300 conţine cea mai nouă tehnologie de procesare, prin procesorul Intel Core 2 Duo, memorie de până la 4 GB şi tehnologiile Lenovo ThinkVantage.

X300 a susţinut primul său test "de foc" în cadrul Jocurilor Olimpice Beijing 2008, unde a oferit sprijin membrilor echipajului aeronavei oficiale a Ştafetei Olimpice Beijing 2008, ce a cuprins un solicitant "marathon" de 137.000 de kilometri, pe cinci continente.

Design ecologic

Clasificat EPEAT Gold pentru atributele sale ecologice superioare, X300 se evidenţiază prin eficienţa energetică şi atitudinea ecologică responsabilă. Lenovo a creat noile modele bazându-se pe tehnologii precum SSD eficient energetic şi ecrane LCD şi LED fără mercur. Ecranele LED permit reducerea consumului energetic cu până la 35% faţă de modele precedente. De asemenea, ambalajele folosite de către Lenovo sunt reciclabile.

Despre Lenovo

Lenovo este dedicat realizării celor mai bune PC-uri din lume. Modelul de afaceri al Lenovo se bazează pe inovaţie, eficienţă operaţională şi satisfacţia clienţilor, concentrându-se şi asupra investiţiilor pe pieţele emergente. Formată în urma achiziţionării de către Lenovo Group a fostei Divizii de Personal Computing a IBM, compania dezvoltă, creează şi lansează pe piaţa mondială produse şi servicii de tehnologie fiabile, de înaltă calitate, sigure şi uşor de utilizat. Lenovo deţine importante centre de cercetare în Yamato - Japonia; Beijing, Shanghai şi Shenzhen - China; Raleigh - Carolina de Nord.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb