LICENŢELE 3G "Cosmote": Raportul ANRCTI nu reflectă stadiul real al implementării reţelelor 3G

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 31 iulie 2008

Operatorul de telefonie mobilă Cosmote nu a agreat raportul publicat, luni, de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) privind finalizarea implementării reţelelor 3G ale Zapp şi RCS&RDS. "Cosmote consideră că raportul furnizat de ANRCTI este incomplet şi nu poate reflecta stadiul real al implementării reţelelor 3G, conform obligaţiilor asumate de câştigătorii ultimelor două licenţe pentru prima fază de implementare, care a luat sfârşit la 30 iunie 2008. Sperăm că autoritatea de reglementare va oferi publicului un raport complet, cât mai curând posibil, pentru a asigura transparenţa acestui proces", ne-a declarat oficialii Cosmote.

La rândul lor, oficialii ANRCTI ne-au declarat: "Verificarea integrală a fiecărui segment al unei reţele naţionale de telefonie nu ar fi eficientă, ar implica resurse foarte mari pe care, în restul timpului, ANRCTI ar trebui să le ţină nefolosite. Chiar şi la şcoală examinarea se face prin verificarea cunoaşterii anumitor subiecte, nu prin verificarea însuşirii fiecărei lecţii în parte. La fel ca în orice alt domeniu, şi în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelelor 3G controlul s-a făcut prin sondaj, pe un eşantion reprezentativ de localităţi şi drumuri, eşantion stabilit aleatoriu şi care nu a fost comunicat în prealabil operatorilor verificaţi.

Cosmote face aceste declaraţii în contextul în care, după ce a pierdut în 2006 la licitaţia pentru acordarea unei licenţe 3G şi a contestat în instanţă procedura prin care IGCTI a acordat cele două licenţe, a pierdut până acum în cauza soluţionată prin sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Raportul complet al măsurătorilor a fost publicat încă de luni pe pagina de internet a autorităţii şi conţine hărţile de acoperire a celor două reţele în 16 localităţi măsurate din totalul de 18 acoperite şi 552 km din 1.900 km de drumuri în cazul Telemobil şi 35 de oraşe din 176 şi 1.757 km din 2.400 de km de drum pentru RCS&RDS. Acest raport a fost realizat pe baza metodologiei stabilite, adică prin măsurări efectuate asupra unui eşantion aleatoriu. Toate resursele disponibile ale ANRCTI au fost eliberate de sarcinile curente şi alocate acestor măsurători în perioada evaluării.

În opinia ANRCTI, cei doi operatori şi-au respectat obligaţiile asumate prin licenţele 3G pentru prima fază a dezvoltării reţelelor. Vom continua monitorizarea dezvoltării reţelelor celor doi operatori - următoarea fază, cea de-a doua, se va încheia la 31 decembrie 2009, termen până la care RCS&RDS trebuie să acopere încă 1.400 de km de drumuri naţionale, iar Telemobil 43 de oraşe şi încă 2.000 km de drumuri naţionale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb