Licitaţia pentru serviciile de consultanţă la Poşta Română în vederea privatizării a fost anulată

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 1 februarie 2012

Ministerul Comunicaţiilor a anulat procedura de atribuire a contractului privind serviciile de consultanţă în vederea privatizării Poştei Române, în urma constatării unor vicii de procedură privind legislaţia în domeniul privatizării societăţilor comerciale. "Anularea procedurii de atribuire a contractului de servicii de expertiză economică, tehnică şi juridică în vederea atragerii unui investitor strategic minoritar la Compania Naţională Poşta Română (CNPR) s-a decis în urma constatării unor vicii de procedură privind legislaţia în domeniul privatizării societăţilor comerciale. Procedura de atribuire va fi reluată după remedierea situaţiei exis-tente, în cel mai scurt timp", se arată într-un răs-puns al MCSI, citat de Mediafax.

Termenul de deschidere a ofertelor a fost stabilit pentru luni, 30 ianuarie.

Valoarea contractului a fost estimată la 485.000 euro (TVA inclusă).

Potrivit anunţului de participare, contractul urma să se încheie până la data de 15 mai.

CNPR este controlată de Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

Operatorul deţine în prezent o reţea de peste 5.500 de subunităţi poştale la nivel naţional, dis-tribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. "Peste 750 de oficii poştale din totalul de 950 subunităţi poştale informatizate sunt incluse într-o reţea VPN (Virtual Private Netwok). Reţeaua informatizată permite efectuarea de operaţiuni în condiţii optime de siguranţă, fiind utilizate sisteme informatice securizate şi reţele private de comunicaţii", se preciza în caietul de sarcini al licitaţiei.

La finele anului trecut, Ministerului Comunicaţiilor a anunţat că KPMG România va furniza instituţiei servicii de evaluare a CNPR în vederea redresării economice şi manageriale prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni acţionar minoritar.

Valoarea contractului se ridică la 48.360 lei (TVA inclus).

Potrivit caietului de sarcini, KPMG România finaliza contractul până la 30 ianuarie.

La începutul lunii octombrie 2011, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Poştei Române prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va păstra pachetul majoritar de acţiuni la Poşta Română, dar şi-ar putea reduce participaţia până la 51% din titluri. În acelaşi timp, Fondul Proprietatea şi-ar putea reduce cota de participare la Poşta Română la 15% dacă nu va participa la majorarea capitalului.

Investitorul va avea dreptul să propună o echipă care să asigure managementul companiei pe o perioadă de minimum 10 ani.

În scrisoarea de intenţie convenită de Guvern, FMI a impus ca până la sfârşitul lunii aprilie 2012 să găsească un investitor strategic care să preia cel puţin 20% din acţiunile deţinute la Poşta Română, în urma unei majorări a capitalului social, şi să înceapă procedurile de concediere colectivă a angajaţilor din companie.

În noiembrie 2011 a avut loc prima întâlnire a Comisiei pentru elaborarea documentaţiei necesare pentru implementarea măsurilor stabilite în memorandum.

Membrii Comisiei au decis ca, până la sfârşitul lunii ianuarie 2012, să fie selectat un consorţiu, format dintr-o bancă de investiţii şi o casă de avocatură, având ca scop identificarea unui investitor strategic care să devină acţionar minoritar.

Potrivit datelor ministerului, reprezentanţi ai operatorilor naţionali poştali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române.

În 2010, Poşta Română a avut pierderi de 29 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb