Listarea Fondului Proprietatea, ultima speranţă a clubului Universitatea Craiova

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 13 ianuarie 2011

Listarea Fondului Proprietatea, ultima speranţă a clubului Universitatea Craiova

Listarea Fondului Proprietatea la Bursă este considerată de către patronul Universităţii Craiova drept unica şansă ca acest club să scape de colaps. Adrian Mititelu a susţinut în repetate rânduri că, în urma tranzacţionării acţiunilor pe care urmează să le deţină la Fondul Proprietatea (n.r. este în posesia mai multor drepturi de succesiune), ar obţine aproximativ 80 de milioane de euro, întreaga sumă urmând să fie investită în clubul de fotbal din Craiova. Bazându-se pe aceşti bani, patronul clubului din Bănie l-a angajat în vara trecută pe Victor Piţurcă, promiţându-i acestuia un buget de Liga Campionilor pentru sezonul 2011- 2012. "Sper ca în următoarele luni să rezolvăm partea financiară pentru următorii doi-trei ani, trebuie să primim 80 de milioane de euro", a declarat Adrian Mititelu, la sfârşitul turului ediţiei de campionat 2010- 2011. În acest moment, clubul are datorii foarte mari, de ordinul milioa-nelor de euro, atât către stat cât şi către propriii jucători.

Cu doar câteva zile înainte ca mult aşteptata listare să se producă, clubul din Craiova este zguduit de un mare scandal în care sunt implicaţi patronul, managerul general plus stafful său şi suporterii. Somat de Victor Piţurcă să plătească salariile restante ale jucătorilor, Mititelu a intrat rapid într-un conflict des-chis cu acesta. În final ruptura definitivă s-a produs, Consiliul de Administraţie al FC Universitatea Craiova anunţând ieri că a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată contractul de muncă al lui Victor Piţurcă, în aceeaşi situaţie aflându-se şi colaboratorii acestuia. În acest scandal, mare parte din suporteri s-au plasat de partea tehnicianului, pe care l-au susţinut extrem de zgomotos la cantonamentul echipei. Fanii consideră că promisiunile lui Adrian Mititelu nu au acoperire şi că acesta poate duce clubul la faliment aşteptând să se îmbogăţească de pe urma acţiunilor pe care susţine că le deţine.

Din nefericire pentru susţinătorii echipei de fotbal, redresarea situaţiei financiare a clubului Universitatea Craiova nu este foarte simplă şi nu depinde doar de listarea fondului. Dosarul de retrocedare este în litigiu şi este posibil să mai treacă destule luni până când lucrurile să fie pe deplin lămurite.

Adrian Mititelu a preluat în urmă cu 5 ani drepturile succesorale asupra unei suprafeţe de teren din Craiova, 100 de hectare, care au aparţinut lui Costică Negoescu. Nu mai puţin de 43 de hectare din suprafaţa totală, trecute ulterior în posesia Societăţii pentru Renaşterea Fotbalului Craiovean SRL, controlată de Mititelu, nu mai pot fi restituite în natură. În 2008, avocaţii acestuia au demarat procedura de acordare a măsurilor reparatorii. Între timp, Mihai Negoescu, Dorel Petrescu şi Ovidiu Vrapcea au revendicat în justiţie dreptul succesoral. Ultimii doi sunt prezenţi în dosar ca fiind persoanele care au răscumpărat de la primul drepturile asupra respectivelor pământuri. Adrian Mititelu a declarat în repetate rânduri că acţiunea acestora nu are nicio şansă de reuşită şi că este doar o nouă încercare de a bloca temporar activitatea clubului.

Adrian Mititelu a cumpărat clubul Universitatea Craiova de la Dinel Staicu, în 2005. În schimbul unei benzinării (evaluate atunci la 700.000 de euro), primul a preluat palmaresul, brandul, lotul de jucători şi baza de pregătire din Lunca Jiului. În acel moment, echipa se afla într-o situaţie extrem de grea, tocmai retrogradase în Divizia B, iar mai mulţi jucători plecaseră la alte formaţii, cei mai mulţi la Dinamo.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iata prima presiune la vanzare pe fondul Proprietatea cu micutza suma de 80 mil € ! ..si e grabit Mititelu' sa dea lovitura cat mai repede ca de nu intra in colaps U CRAIOVA !

    Intrebare de 1 ron e cati ca Mititelu' si-au amanetat viata pe aceste actiuni FP si asteapta startul vanzarii peste 9 zile la BVB ???? 

    1. Intrebare de 2 ron, cati din cei care asteapta acum listarea sunt mostenitori directi ai celor pagubiti de statul comunist si cati sunt din aceea care au cumparat drepturi de succesiune?

      raspuns la nicio intrebare.mititelu va pierde echipa...

      o poveste prea frumoasa.

      n selleri si 0 buyeri. 

      eu sa ma vad cu cateva sute de mii de euro as rupe bidul. 

      poate sunt si care nu le ajunge ....mai vor 10 %.

      cred ca o sa radem tare in primele zile. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb