LIVIU DRAGNEA:  Proiectul de buget va adoptat în noiembrie sau la început de decembrie

Andrei Stan
Macroeconomie / 31 octombrie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Proiectul de buget pentru 2018 urmează să fie depus la Parlament în luna noiembrie şi, cel mai probabil, adoptat la finele aceleiaşi luni sau în primele zile ale lunii decembrie, a declarat aseară preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Am discutat, deja, de săptămâna trecută şi în coaliţie şi cu colegii de la Guvern şi le-am spus că, până la urmă, ne asumăm noi dacă este o mică întârziere a bugetului în Parlament, dar important este ca toate măsurile pe care le-am decis să poată să fie adoptate, pentru că proiectul de buget trebuie să cuprindă toate măsurile de care am vorbit. Şi este nevoie de procedurile guvernamentale, procedurile legale, procedurile administrative şi de transparenţă pentru ca toate aceste măsuri să fie adoptate. Eu cred că în cursul lunii noiembrie proiectul de buget va fi depus la Parlament, sfârşit de noiembrie, în primele zile ale lui decembrie bugetul să fie adoptat", a declarat Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi pe tema proiecţiei bugetare pe 2018 pe care liderii coaliţiei de guvernare au avut-o cu premierul Mihai Tudose, aseară, la Vila Lac 1, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a precizat că se vor respecta ţintele de deficit bugetar şi în 2018: "Vestea bună, de fapt nu e o noutate pentru noi, se respectă ţintele de deficit sub 3% pentru anul 2018. S-a discutat şi despre rectificarea pozitivă care va fi în acest an şi pe acest an deficitul va fi sub 3%".

Preşedintele social-democraţilor a adăugat, în context, că definitivarea proiectului de buget pentru 2018 depinde şi de avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

"Sigur că depindem şi de avizul de la CSAT, care nu cred că o să întârzie", a afirmat Dragnea.

Tot el a precizat că la Vila Lac 1 au avut loc discuţii pe temele privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi split TVA.

"Am vorbit firesc şi despre transferul contribuţiilor, despre split TVA, săptămâna trecută am avut o o şedinţă a coaliţiei şi astăzi (ieri, n.r.) le-am spus colegilor că am transmis amendamentele la Senat domnului Eugen Teodorovici pentru a le adopta în comisia de specialitate", a mai spus Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb