Piaţa din Europa şi România, în mod particular, reprezintă oportunităţi semnificative de creştere în contextul obiectivului Uniunii Europene de a dubla ponderea mărfurilor care circulă pe calea ferată, cu scopul de a reduce emisiile de carbon, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei.
Potrivit sursei citate, prima vizită oficială a lui Lorie Tekorious a avut loc la Arad, continuând cu celelalte două oraşe unde Astra Rail Industries îşi desfâşoară activitatea pe piaţa locală: Drobeta-Turnu Severin şi Caracal.
CEO-ul Geenbrier a avut întâlniri atât cu autorităţi locale, cât şi cu managementul Astra Rail. Obiectivul companiei este să dezvolte capacitatea de producţie din Caracal, lucru care presupune şi dezvoltarea de noi locuri de muncă în cadrul companiei.
"Ne dorim să construim o comunitate internă în cadrul Astra Rail, mult mai puternică şi mai activă decât în prezent. Dezvoltăm deja programe de training pentru angajaţii noştri pentru a le oferi cea mai bună preătire profesională şi investim în extinderea business-ului nostru în România. Ne dorim, de asemenea, să dovedim societăţii româneşti că suntem o companie responsabilă care se implică şi susţine eforturile Uniunii Europene de a obţine reducerea emisiilor de carbon. Ca unic jucător pe piaţa de producţie de locomotive şi vagoane din România, ne dorim să extindem business-ul pentru a putea răspunde cât mai bine acestui demers, la nivel european" - spune Lorie Tekorius, CEO Greenbrier Companies
Fabrica Astrail Rail de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, cu o suprafaţă acoperită de 114.000 de metri pătraţi, se mai arată în comunicat.