Loteria Română va începe negocierile pentru un contract pentru operarea unui nou sistem loteristic

E.D.
Companii / 25 iunie 2014

Conducerea Companiei Naţionale Loteria Română (CNLR) va începe negocierile pentru încheierea unui contract de asociere în participaţie pentru operarea unui nou sistem loteristic care vizează jocurile 6/49, 5/40, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc, Pronosport, Pronosport S şi serviciile suport.

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat miercuri un ordin prin care mandatează reprezentanţii statului în Adunarea Generală a Acţionarilor /AGA/ Loteriei Române să împuternicească Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă a companiei să înceapă negocierile pentru încheierea acestui nou contract de asociere în participaţie, iar rezultatul negocierilor va fi supus spre aprobare Adunării Generale a Acţionarilor, precizează un comunicat al MFP remis astăzi redacţiei.

Operarea sistemului loteristic pentru jocurile loto şi Pronosport este asigurată în prezent de firma Intralot SA, printr-un act adiţional la contract, care expiră pe 30 iunie 2014.

În august 2013, în scopul asigurării continuităţii desfăşurării popularelor jocuri loto şi Pronosport, Loteria Română a solicitat oferte tehnice şi financiare pentru implementarea unui sistem loteristic vizând jocurile menţionate. Solicitarea, transmisă celor mai importanţi trei operatori de pe piaţă, se referea atât la ofertarea unui preţ global pentru achiziţia serviciului la cheie, cât şi ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obţinut în urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioadă de 10 ani.

Doi din cei trei mari operatori de pe piaţa jocurilor de noroc au transmis oferte, iar analizele proprii ale Loteriei şi un raport al casei de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii, angajată în acest sens, arată că oferta cea mai avantajoasă pentru Loterie este cea depusă de Intralot.

Astfel, în raportul prezentat de Ţuca Zbârcea şi Asociaţii se face o prezentare comparativă a celor două oferte transmise către Loteria Română, în privinţa stabilirii costului total pentru CNLR, atât în ipoteza achiziţiei sistemului la cheie, cât şi în cea a asocierii în participaţie. Pentru a face această comparaţie, s-au calculat mai întâi încasările totale din jocurile loteristice din care se scade fondul de premiere (GGR - Gross Gaming Revenue) al CNLR pentru perioada 2003-2012, plecând de la GGR total comunicat de CNLR în valoare de 2,467 miliarde lei în perioada menţionată, rezultând un GGR mediu anual de 56,08 milioane euro.

Potrivit raportului casei de avocatură, CNLR ar avea de plată către Intralot 48,85 milioane euro în următorii 10 ani în ipoteza achiziţiei directe, respectiv 27,98 milioane euro în ipoteza asocierii în participaţie, iar oferta depusă de celălalt operator este mai puţin avantajoasă pentru CNLR.

"Soluţia cea mai avantajoasă pentru CNLR este reprezentată de încheierea unui contract de asociere în participaţie cu ofertantul câştigător. Din acest punct de vedere, luând în calcul premisele economice, reiese că oferta cea mai avantajoasă economic aparţine Intralot", menţionează raportul de analiză al Casei de avocatură "Ţuca Zbârcea şi Asociaţii". 

Tot prin ordinul semnat miercuri, ministrul Finanţelor Publice a mandatat reprezentanţii statului în AGA să aprobe Nota de fundamentare cu privire la acţionarea în judecată a fostei conduceri executive, foştilor membri ai AGA, fostul director general, din cadrul CNLR S.A., din perioada în care s-a făcut făcut control de către Curtea de Conturi a României, respectiv anul 2010, control finalizat cu dispoziţiile stabilite de Curtea de Conturi a României printr-un raport de control din mai 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb