LUCIAN ISAR: Statul român va lansa fonduri similare cu cele de private equity

Raluca Marin
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iunie 2012

Lucian Isar a menţionat că, în ultimii ani, potenţialul de creştere a României a scăzut la 2-3%, de la 5-6%.

Lucian Isar a menţionat că, în ultimii ani, potenţialul de creştere a României a scăzut la 2-3%, de la 5-6%.

Statul român urmează să lanseze câteva fonduri similare cu cele de private equity, a declarat Lucian Isar, Ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, în cadrul celei de-a cincea ediţii a conferinţei fondurilor de investiţii din Europa Centrală şi de Est. Domnia sa este de părere că antreprenorii noştri nu sunt mai slabi sau mai puţin pregătiţi decât cei din afară, însă arhitectura instituţională nu este aceeaşi. Lucian Isar a precizat că autorităţile încearcă să îmbunătăţească mediul de afaceri, atât la nivel legislativ, cât şi prin implicarea guvernului astfel încât să ofere încredere antreprenorilor.

Ministrul a mai menţionat că, în ultimii ani, potenţialul de creştere a României a scăzut la 2-3%, de la 5-6%, însă poate reveni la nivelul anterior. "România este singura ţară din Europa care are potenţial de creştere de aproximativ 5%", potrivit domniei sale. Lucian Isar îşi argumentează afirmaţia prin faptul că autorităţile încearcă să pătreze macrostabilitatea în acordurile cu instituţiile financiare internaţionale, ţara noastră este membră a Uniunii Europene (UE) şi nu este parte a zonei euro, are o economie de dimensiuni mari din perspectivă europeană, dar şi prin faptul că avem caracter de economie emergentă, ceea ce înseamnă, pentru in-vestitori, o renta-bilitate supe-rioară.

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri consideră că ţara noastră se află la nivelul la care se afla Polonia în urmă cu şapte ani. "Nu avem un mediu corelat cu statele mature, ceea ce înseamnă că suntem o zonă propice dezvoltării mediului de afaceri", a mai precizat Lucian Isar.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. cand vom vedea masuri pentru IMNM-uri clare nu vorbe goale... poate treceti pe la finante, pe la registru comertului, pe la casa de sanatate... lasati seminariile ca nu au nici un rezultat credeti-ma...

    Tind sa cred ca totul e vrajeala... Nu se va intampla nimic. La ce naiba sa lansezi fonduri de private equity? Mai intai sa rezolve Guvernul alte probleme mai urgente, dup-aia sa se gandeasca la private equity sau alte nebunii.. Lu asta i-au dat cuvantul si ce sa mai abereze si el...

    Isar vrea sa-si traga ciolan, nu doar os de ros. Un fond de IMM-uri, pe care ghici cine sa-l conduca? Un bancher cu 'experienta' , care stie ca oricum nu are drum lung in politica, prin urmare ii trebuie si solutie alternativa...financiara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb