LUDIVIC ORBAN "Datorită măsurilor luate până acum, numărul îmbolnăvirilor este relativ mic"

M.A.
Politică / 15 martie 2020

"Datorită măsurilor luate până acum, numărul îmbolnăvirilor este relativ mic"

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că, începand de ieri, există un guvern cu drepturi depline care are capacitatea de a lua în continuare toate decizile care se impun, adăugând că în România, răspândirea virsuului s-a realizat mult mai încet iar numărul de cazuri este relativ mic.

"Aceasta este cea mai bună dovadă că toate măsurile pe care le-am luat au fost foarte eficiente, producând rezultate cât se poate de bune."

Despre starea de urgenţă, declarată de preşedintele Klaus Iohannis, premierul a precizat: "Din păcate am văzut foarte multe informaţii difuzate în mod iresponsabil despre eventualele măsuri care ar urma să fie instaurate cu starea de urgenţă. Vreau să informez românii că vom lua doar acele măsuri care sunt absolut necesare. Să ştie că e o nevoie acută de medicamente, echipamente de protecţie, că avem nevoie de proceduri de achiziţii rapide pentru medicamentele necesare pentru funcţionarea întregului sistem care se ocupă de acest virus. De asemenea măsura de a limita creşterile preţurilor la produsele foarte căutate în acest moment: măşti, mănuşi, echipamente de protecţie, dezinfectanţi etc.", a explicat prim-ministrul.

Orban a subliniat că orice măsură inclusă în cadrul stării de urgenţă va fi o masură considerată absolut necesară.

Premierul a menţionat că, din păcate, această epidemie are un impact negativ asupra economiei şi pentru asta a fost constituit un grup de lucru pentru analiza impactul economic al epidemiei.

"E clar că în transporturi, industriei ospitalităţii, publicitate, organizare de evenimente, impactul epidemiei este foarte mare şi guvernul e pregătit săptămâna viitoare să adopte măsuri rapide pentru susţinerea companiilor şi pentru susţinerea angajaţilor. Vom face în continuare analize, vom urmări cu mare atenţie evoluţiile pentru a adopta oricând e necesar măsuri care să poată veni în sprijinul acestei zone afectate de economie. Solicit tuturor angajaţilor de la stat să fie pe deplin mobilizaţi, să susţină măsurile adoptate de guvern, iar mediul privat să fie dispus spre dialog. Economia trebuie să funcţioneze, e fundamentală, trebuie să meargă cât mai aproape de normal. Reducerea impactului negativ trebuie să fie un efort conjugat al autorităţilor, mediului economic şi angajaţilor.", a declarat Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Prelungiti de urgenta varsta de pensionare a medicilor si a universitarilor , a celor ce solicita acest lucru

    Pu e momentul sa plece in aceste momente 

    1. Nu vor veni la munca doctorii in virsta pentru ca vor muri la datorie. Persoanele in virsta sint victime sigure ale acestui virus.

      Sau poate asta e scopul, sa moara cei care au pensii mari. 

    Acest om este iresponsabilsau rauvoitor.

    Se stie cu siguranta ca principala masura in stavilirea expansiunii acestei molime este izolarea. Cu alte cuvinte cine nu are treaba, sa stea acasa. Cine nu se simte bine sa stea acasa.  

    Mai ieri, acest om sustinea ca nu toti trebuie sa stam acasa. De unde o fi ajuns el la concluzia aceasta si pe ce studii se bazeaza este de neinteles.  

    Deasemenea acest om se lauda ca nu vor fi tancuri pe strada (in sensul ca nu se va apela la armata). Evolutia coronavirusului in Romania este identica cu ce s-a intamplat in Italia in urma cu 2, 3 saptamani. Armata (nu tancurile) pe strazi nu inseamna opresiune ci ajutor absolut necesar pentru populatie. Si s-a vazut cum se procedeaza in toate tarile lovite de virus. Se folosesc inclusiv drone. Cine ne garanteaza ca in urmatoarele saptamani fara restrictionarea deplasarilor in Romania situatia va fi altfel decat astazi in Italia. Si cine garanteaza ca "bunavointa perfida" in luarea masurilor nu va determina catastrofa in Romania Cand vor fi 2-300 de morti pe zi, demiterea lui Orban va fi inutila.  

    Cred ca acest om este fie iresponsabil fie rau intentionat. Ori poate ca se adresa doar cetatenilor de etnia lui care desigur nu trebuie sa stea in casa.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb