Mafia cu girofar

Cătălin Avramescu
Ziarul BURSA #Editorial / 23 octombrie 2018

Cătălin Avramescu

Am asistat săptămâna trecută la următoarea scenă, pe Calea Victoriei. O maşină neagră, oficială, cu un agent înarmat, care se uita încruntat pe fereastră, aşezat pe locul şoferului. În faţa acestei maşini, o alta, de poliţie, cu girofar, care brutaliza şoferii "civili", măturându-i din calea personajului care stătea ascuns în spatele geamurilor fumurii. Poliţistul din maşină scosese şi mâna pe geam, gesticulând bezmetic În fine, venind din spate, altă maşină, tot cu numere oficiale, care contribuia şi ea la haosul din trafic.

A revenit, aşadar, coloana oficială în stilul Adrian Năstase, dublul infractor care a condus partidul socialist (PSD). Însă lucrurile sunt încă şi mai grave decât atunci.

Trăim vremuri foarte curioase. Incompetenţă a existat şi înainte. Rea-voinţă: cât cuprinde. Iresponsabilitate, la fel. Însă acum este altceva.

Mafia s-a instalat la putere şi a remodelat Statul. Acum instituţiile sunt desfiinţate sau incapacitate cu totul. Dacă sunt tolerate, asta se petrece doar în măsura în care sunt simple curele de transmisie ale "Grupului Infracţional Organizat". Totul, vizibil pentru oricine. Chiar şi ritualurile vieţii publice sunt rescrise pentru a fi conforme cu această realitate.

Priviţi ce se întâmplă în Educaţie. Să numeşti doi miniştri ai Învăţământului care sunt analfabeţi func­ţionali este un gest, după ştiinţa mea, fără predecent. Am crezut că s-a ajuns la fundul sacului infamiei. Niet! Socialiştii au venit acum cu ceva nou. Au lăsat acest post important de izbelişte. Au pus drept ministru "interimar" un personaj care nu are nici în clin, nici în mânecă cu învăţământul.

Dar asta e nimic în comparaţie cu demolarea Justiţiei. Noile Coduri Penale par dictate de un şef de bandă avocatului său, la vorbitor, în penitenciarul Jilava. Până şi aşa-zisa Curte Constituţională, formată din servitori ai regimului, a declarat 60 (de zece ori şase) articole neconstituţionale. Iar Comisia de la Veneţia a dat verdictul. Cu aceste "legi", România este pe cale să se transforme într-o republică a fărădelegii.

Singurul exemplu care îmi vine în minte, atunci când încerc să găsesc precedente istorice, este situaţia unor enclave, în vreme de război, care ajung să fie controlate de câte o bandă de răufăcători. Acolo viaţa publică este organizată ca un teatru al absurdului. Legalitatea este batjocorită ritual, administraţia este mimată grotesc. Pe străzi umblă indivizi în uniforme cu fireturi şi cu decoraţii jefuite agăţate de piept.

Ne îndreptăm către un punct fără întoarcere. Deja România a ajuns oaia neagră a Uniunii Europene. Socialiştii români, conduşi de infractorul Liviu Nicolae Dragnea, nu au mai trimis nici un delegat la reuniunea socialiştilor europeni care a desemnat candidatul acestui curent la şefia Comisiei Europene. În fond, ce mai contează? În ritmul acesta, PSD va fi în curând exclus din "familia europeană". Va adera la "famiglia" despoţilor central-asiatici.

Drept este că nici actualul Preşedinte, Klaus Iohannis, nu îşi pierde vremea cu asemenea mărunţişuri europene. Tot zilele trecute a fost reuniunea Partidului Popular European. Şi acesta s-a reunit pentru a discuta candidatul. Klaus Iohannis a lipsit, fiind mai preocupat să viziteze, cu doamna Carmen, ruinele de la Pompei.

Mă întreb de ce s-a obosit. Capitala ţării căreia îi este Preşedinte este o ruină urbană. Am văzut un reportaj cutremurător, în care şoferii autobuzelor hârbuite din Bucureşti declarau că au ajuns că cumpere din banii lor becuri şi alte "consumabile" necesare funcţionării. Iar lucrurile se vor agrava. Actualul Primar-General PSD s-a certat cu Secretarul-General al PSD şi a pierdut majoritatea PSD în Consiliul Local. Acum să vezi blocaje în administraţie!

Peste tot vezi o veselie ireală, un fel de banchet final, în care se aruncă cu banii pe muzică de petrecere. Sub pretextul Centenarului, primăriile au cheltuit sume aiuritoare cu trupe de manele sau de hip-hop. Străzile arată ca în preajma unui conflict mondial. Peste tot vezi "badigarzi" cu ciomege, spray-uri lacrimogene şi armuri din plastic. Păzesc tripourile care au răsărit la parterul multor blocuri.

Au ajuns să ne afecteze epidemii medievale sau africane. Sute de mii de porci au murit, seceraţi de pesta porcină. În spitalele pline de igrasie oamenii sunt atacaţi de şobolani şi de gândaci. Mortalitatea în urma bolilor cardiovasculare a ajuns la peste dublul mediei europene.

Nici la televizor realitatea nu mai poate fi coafată. Tot zilele trecute, doi fruntaşi socialişti îşi aruncau ocări unul altuia, în direct. "Din ce pălărie te-am scos?... Îţi pun ciorba în cap, şmechere care eşti!". Nimic surprinzător într-o ţară unde, conform datelor oficiale, 238 de biblioteci publice au fost desfiinţate doar anul trecut. Faţă de 1990 avem cu 42 la sută mai puţine biblioteci publice. Însă trăim în Româ­nia, unde puşcăriaşii de lux scriu tratate de istorie medievală în schimbul reducerii pedepsei. (Care era oricum redusă).

Cineva să sune, totuşi, la 112...

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb