Magazinuldecase.ro: Imobiliarele s-au mutat pe Internet

C.P.
Companii #Imobiliare / 19 august 2010

În ultimii ani, s-a conturat din ce în ce mai mult tendinţa proprietarilor de case de a publica anunţurile de vânzare, închiriere sau schimb direct pe internet. Aceeaşi tendinţa de a se muta pe internet se observă de altfel şi în cazul cumpărătorilor, trendul fiind amplificat de criza imobiliară din ultima perioadă.

Costurile reduse pentru listare, posibilităţile de prezentare detaliată a proprietăţii, adăugarea de poze şi poziţionarea proprietăţii pe hartă au contribuit decisiv la mutarea ofertei de imobiliare din zona de ziare şi reviste către internet.

Conform analizei MagazinulDeCase.ro, în anul 2003, anunţurile publicate online reprezentau doar 9% din totalul anunţurilor de vânzare.

Proporţia între online şi print s-a schimbat însă de la an la an. Astfel, începând cu anul 2006 balanţa s-a înclinat deja în favoarea mediului online, când 52% din numărul total al anunţurilor de vânzare erau publicate online.

Odată cu începerea crizei, numărul de anunţuri de vânzare din online aproape că s-a dublat în raport cu anunţurile din print. Astfel în 2009 s-au înregistrat cu 45,95% mai puţine anunţuri publicate în ziare şi reviste decât în online, acelaşi trend menţinându-se şi în prima jumătate a lui 2010.

Deşi numărul tranzacţiilor a scăzut, numărul de vizitatori ai site-urilor de profil imobiliar a continuat să crească.

Proprietăţile prezentate în rubricile de vânzări urgente, unde se regăsesc imobile cu preţuri < de criză > atrag şi peste 5000 de vizitatori pe lună.

Astfel, un proprietar care îşi promovează anunţul pe rubrica FastSale cere pentru apartamentul cu 4 camere din Mihai Bravu, având o suprafaţă de 100 mp numai 85.000 de euro, ceea ce înseamnă un preţ de 850 Euro/mp. Este de menţionat faptul că apartamentul se vinde mobilat şi utilat.

O altă o locuinţă inclusă în aceeaşi secţiune a site-ului este o garsonieră situată în Bd. Theodor Pallady şi se vinde semimobilată la un preţ de 28.000 de euro.

Nevoia de a cumpăra este însă temperată de scăderea veniturilor şi încetinirea creditării, aşteptarea, prospectarea şi negocierea fiind acum cuvintele care încă fac legea pe piaţa imobiliară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb