MARCEL CIOLACU: "Birourile permanente reunite vor decide luni data votului Cabinetului Cîţu"

M.I.
Politică / 6 martie 2020

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor decide luni data convocării plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului în care urmează să fie supus votului cabinetul condus de Florin Cîţu, a declarat, vineri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, care a amintit că social democraţii vor fi în sală şi vor vota "împotrivă".

"PSD a luat decizia de a se prezenta la acest vot, cu toate că suntem o minoritate. Noi nu am fost data trecută, aşteptând decizia CCR conform căreia domnul Orban nu mai putea fi desemnat. Aşteptăm motivarea CCR, să vedem de ce domnul Orban n-a mai putut fi desemnat, dar categoric, când va fi programat votul, noi vom fi în sală şi vom vota împotriva Guvernului Cîţu. (...) Nu ştiu cum vor reacţiona colegii mei, dacă iar suntem puşi în faţa unei mascarade", a adăuga Ciolacu.

Potrivit acestuia, alegerile anticipate nu sunt pe agenda românilor.

"Vom vedea spre ce fel de Românie dorim să mergem în continuare, către această gherilă politică, care n-are treabă cu agenda cetăţenilor sau către un pact politic să depăşim momentele dificile care se anunţă în România. (...) Nu înţeleg de ce nu intrăm odată pe agenda românilor. Agenda românilor nu sunt anticipatele. Stabilitate politică în România putem avea de mâine. Acest atribut este al preşedintelui României - de a ne chema şi de a ne spune în gândirea domniei sale care sunt priorităţile pe care le vede. Este o criză politică declanşată, este evident că de preşedintele României şi de către PNL", a spus liderul PSD.

Acesta a vorbit totodată despre "scenariul dizolvării Parlamentului".

"Vă dau un scenariu: este dizolvat Parlamentul, automat Guvernul rămâne interimar. (...) Nimeni nu ştie dacă va exista o criză economică profundă, dacă coronavirusul va intra în altă etapă, sperăm să nu. (...) Cine mai ia decizii? Parlamentul nu poate să dea decât legi ordinare sau organice, Guvernul nu poate sa dea decât hotărâri de guvern, nu ordonanţe şi în cazul în care trebuie completate anumite sume preşedintele României nu are aceste atribuţii în Constituţie. Cred că atunci o să fie o criză majoră în România", a spus Ciolacu.

În opinia sa, nu există argumente pentru alegeri anticipate, cu trei luni înainte de alegerile la termen.

La remarca potrivit căreia nu este în favoarea alegerilor anticipate, liderul PSD a spus: "Categoric". "Dar o să mergem şi o sa respectăm Constituţia", a adăugat Ciolacu.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, "poate se creează o majoritate care merge cu o propunere de prim ministru la preşedintele României şi, în spiritul Constituţiei, preşedintele va respecta această propunere".

În context, el nu a exclus ca PSD "să ia în timp real anumite decizii".

"Eu doresc ca PNL să demonstreze în Parlament şi să voteze la vedere pentru Guvernul Cîţu. (...) Aşteptăm să vedem ce face coaliţia care s-a format în jurul domnului Cîţu. Este posibil ca şi PSD să ia în timp real anumite decizii, în funcţie de cât de mult doresc să învingă această mascaradă. Nu exclud acest lucru şi nu exclud nimic în politică. Eu cred că în politică trebuie să existe "gentlemen's agreement". În momentul acesta se joacă altfel jocul. Avem capacitatea de a ne adapta în acest moment la orice fel de joc sau la orice fel de hăţişuri parlamentare", a susţinut Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Numai COVID19 poate dizolva și deschiderea drumului spre anticipate ; Constanța = Frână...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb