MARIAN NEACŞU: "Acţiunile la purtător ar trebui menţinute; există în practica europeană şi mondială"

A.C.
Politică / 24 iulie 2017

"Acţiunile la purtător ar trebui menţinute; există în practica europeană şi mondială"

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit pentru prima dată după zece luni

----

Actualizare 16:49 Marian Neacşu: "Acţiunile la purtător ar trebui menţinute; există în practica europeană şi mondială"

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, referitor la proiectul PNL privind interzicerea acţiunilor la purtător, că este o chestiune discutabilă, dar el "socoteşte" că acestea ar trebui menţinute, deoarece există atât în practica europeană, cât şi mondială.

Întrebat dacă PSD ar putea susţine proiectul PNL privind interzicerea acţiunilor la purtător, Marian Neacşu a spus că este "o chestiune discutabilă".

Secretarul general al PSD a explicat: "Acţiunile la purtător, atât cât cunosc eu, sau noţiunea de acţiuni la purtător a fost introdusă prin Legea 31 încă din anul 1990. Şi în practica europeană şi mondială există noţiunea de acţiuni la purtător. Eu, cu titlu personal, socotesc că ele pot fi menţinute, pentru că este datoria reglementatorului de piaţă pe zona valorilor mobiliare să poată să reglementeze în mod corespunzător circuitul unor astfel de acţiuni".

Chestionat în continuare dacă PSD ar fi dispus să meargă la discuţii cu PNL pe acest subiect, social-democratul a susţinut că nu i se pare "un subiect de maximă importanţă care să aşeze la aceeaşi masă PSD şi PNL".

De asemenea, întrebat dacă liderul de partid nu ar trebui să fie locomotiva formaţiunii, Neacşu a precizat că Dragnea este în continuare locomotiva social-democraţilor.

Social-democratul a răspuns: "Cel puţin eu simt lucrul ăsta, că Liviu Dragnea este în continuare locomotiva partidului, mai are încă foarte multe lucruri de demonstrat şi eu cred că, acolo unde a reuşit Liviu Dragnea să aducă partidul, nu a mai reuşit să o facă nimeni până în momentul ăsta".

----

Actualizare 16:42 Neacşu: "Optez pentru îngheţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor"

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a afirmat că el optează pentru îngheţarea sumelor forfetare şi a pensiilor speciale ale parlamentarilor, în condiţiile în care aceste venituri riscă să ducă România într-un deficit bugetar căruia nu i se poate face faţă.

Marian Neacşu a afirmat că el optează pentru îngheţarea sumelor forfetare ale parlamentarilor.

Secretarul general al PSD a răspuns unei întrebări legate de majorarea sumelor forfetare pentru parlamentari: "Cu titlu personal, eu aş opta - acum o să spuneţi că sunt subiectiv pentru faptul că nu mai sunt parlamentar - pentru îngheţarea sumelor aparţinând de suma forfetară sau suma pentru cazare şi înclin să cred că şi colegii mei vor duce acest demers la final. Este nevoie de modificarea Legii 96 privind statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a putea să formalizăm un astfel de demers".

Întrebat dacă susţine inclusiv îngheţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Marian Neacşu a răspuns afirmativ, argumentând că aceste venituri riscă să ducă România într-un deficit bugetar căruia nu îi poate face faţă.

-----

Actualizare 16:26 Marian Neacşu: "Taxarea muncii part-time e necesară; va avea un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat"

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a afirmat că măsura privind taxarea muncii part-time va avea un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat şi este necesară, iar PNL nu va avea câştig de cauză în sesizarea adresată Avocatului Poporului cu privire la acest proiect.

"După cum bine cunoaşteţi, este o măsură pe care o şi avem în programul de guvernare, are un impact financiar pozitiv asupra bugetului de stat şi, în opinia mea, chiar apreciez că era necesară", a afirmat Marian Neacşu, la remarca jurnaliştilor care i-au spus că liberalii au anunţat că vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la taxarea muncii part-time, transmite News.ro.

Social-democratul a susţinut că, în opinia sa, PNL nu va avea câştig de cauză în urma sesizării adresate Avocatului Poporului cu privire la taxarea muncii part-time.

Marian Neacşu a conchis: "Eu cred că este foarte bine ca ea să rămână în continuare, nu cred că vor avea câştig de cauză, chiar dacă cumva domnul Ciorbea, Avocatul Poporului, va face o sesizare la Curte (Curtea Constituţională - n.r.)".

-------

Actualizare 15:26 Tudose: "Nu mă interesează funcţia de preşedinte al PSD"

Premierul Mihai Tudose a declarat că nu îl interesează să preia conducerea formaţiunii, aşa cum a insinuat fostul prim-ministru Victor Ponta.

"În niciun caz nu mă interesează aşa ceva", a spus Tudose în legătură cu afirmaţia lui Ponta privind preluarea, de către actualul premier, a conducerii PSD, potrivit Digi24.

Duminică seară, fostul premier social-democrat Victor Ponta a declarat că el crede că actualul prim-ministru, Mihai Tudose, va prelua conducerea PSD.

-----

Actualizare 15:18 Neacşu: "Guvernul prezintă săptămâna viitoare forma finală a Codului Administrativ"

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că guvernul Mihai Tudose va publica săptămâna viitoare forma finală a Codului Administrativ, care va fi supus dezbaterii publice, acesta fiind unul dintre "principalele" proiecte pe care PSD le va susţine în sesiunea parlamentară din toamnă.

Marian Neacşu a spus: "În săptămâna viitoare, din câte cunosc, urmează să se ia în discuţie şi probabil că va şi fi publicat Codul Administrativ în forma finală, care este unul dintre principalele proiecte cu care partidul va veni şi Guvernul României în sesiunea din toamnă".

El a ţinut să precizeze că acest Cod Administrativ nu va fi adoptat de Guvern înainte de a fi supus dezbaterii publice.

Secretarul general al PSD a conchis: "Încă nu va fi adoptat de Guvern, pentru că el trebuie să fie supus dezbaterii publice şi abia la final Guvernul îşi va însuşi forma rezultată în urma dezbaterii publice şi îl va prezenta Parlamentului".

-------

Actualizare 14:58

Preşedintele executiv al PSD, Marian Neacşu, a declarat, astăzi, că Victor Ponta şi Cătălin Ivan nu figurează în baza de date a membrilor PSD, spre deosebire de Sorin Grindeanu, în cazul căruia PSD Timiş urmează să formalizeze decizia de excludere a Comitetului Executiv al PSD, prin radierea din baza de date.

Marian Neacşu a declarat, la finele şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit News.ro: "Nu se mai regăsesc în rândul membrilor de partid domnii Victor Ponta şi Cătălin Ivan. Sorin Grindeanu încă era în baza de date fiindcă posibilitatea de introducere sau de scoatere din baza de date aparţine organizaţiei judeţene din care face parte. Ăsta este un aspect pe care îl vom lămuri la Timişoara mâine după-amiază".

Neacşu a precizat că Grindeanu va fi şi el şters în curând din baza de date cu evidenţa membrilor de partid: "Sorin Grindeanu nu mai este membru PSD în urma deciziei Comitetului Executiv Naţional, iar în baza de date, care este un indicator statistic, el figurează pentru că în ea operează organizaţia de bază şi nu a fost formalizată hotărârea CExN".

În ce priveşte conducerea PSD Timiş, Neacşu a spus că vicepreşedintele Petru Andea a fost desemnat iniţial să preia coordonarea organizaţiei, fiind însă necesară desemnarea unui preşedinte interimar.

Marian Neacşu a spus: "Am decis că este mai mult decât atât, motiv pentru care eu am să merg la Timişoara să văd în ce măsură putem identifica o soluţie pentru o persoană care să preia statutar funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei".

Deocamdată, de gestionarea afacerilor curente ale filialei din Timiş se ocupă Călin Dobra, preşedinte executiv al PSD Timiş şi preşedintele CJ Timiş.

(M.I.)

------

Actualizare 13:37

Premierul Mihai Tudose a declarat, după ce a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, că a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât să se rezolve problema încălzirii din Bucureşti.

Mihai Tudose a spus, potrivit News.ro: "Este posibil să avem o sesiune extraordinară, pe baza unei sesiuni extraordinare să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă pentru a rezolva situaţia Elcen-ului. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva".

Întrebat dacă acesta este singurul motiv pentru această sesiune extraordinară, premierul a susţinut că "s-ar putea să mai fie şi altele, dar acesta în mod cert ca să rezolvăm problema bucureştenilor".

Chestionat în continuare dacă a cerut această sesiune extraordinară, prim-ministrul a răspuns afirmativ.

Mihai Tudose a conchis: "Da, am cerut-o, pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni, şi atunci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Să treacă Elcen-ul la Primărie şi noi să fim de acord prin acest proiect de lege".

(M.I.)

-------

Actualizare 12:50 Marian Neacşu prezidează şedinţa BPN

Şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD a început, secretarul general al partidului, Marian Neacşu fiind mandatat să o prezideze, în condiţiile în care preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, este în vacanţă şi nu participă la reuniune, potrivit surselor din presă.

Potrivit sursei citate, la BPN este prezent premierul Mihai Tudose, alături de vicepremierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, care le va prezenta social-democraţilor detalii despre PNDL.

(A.C.)

------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat membrii Biroului Permanent Naţional al partidului, la ora 12, aceasta fiind prima şedinţă a conducerii social-democrate după mai bine de 10 luni, potrivit unor surse din presă.

Conform News.ro, ultima reuniune a BPN al PSD a avut loc pe 7 septembrie 2016, când liderii social-democraţi au decis convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional pentru validarea listei candidaţilor PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

După începerea campaniei electorale, Biroul Permanent Naţional nu s-a mai întrunit, liderii partidului fiind preocupaţi de activităţile electorale din teritoriu. Însă nici după alegerile câştigate detaşat de PSD, BPN-ul nu a mai fost convocat.

Potrivut sursei citate, Liviu Dragnea a convocat de mai multe ori Comitetul Executiv Naţional, forul ierarhic superior BPN-ului. Toate deciziile majore ale PSD au fost adoptate de către CExN, inclusiv demiterea guvernului Grindeanu în luna iunie şi înlocuirea sa cu guvernul condus de Mihai Tudose.

Potrivit articolului 144 din Statutul PSD, "Biroul Permanent Naţional este structura de conducere şi decizie al partidului între şedinţele Comitetului Executiv Naţional şi se întruneşte săptămânal sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui partidului", iar alineatul 1 al articolului 146 stipulează că BPN "organizează şi conduce întreaga activitate curentă a partidului, potrivit hotărârilor adoptate, după caz, de către Congres şi Comitetul Executiv Naţional".

Atât Sorin Grindeanu, cât şi Victor Ponta i-au imputat lui Liviu Dragnea că a impus un stil autoritar de conducere a partidului, inclusiv prin întreruperea seriei şedinţelor săptămânale ale Biroului Permanent Naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb