Matteo Patrone a fost numit noul Director al BERD pentru România

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 16 iunie 2015

Matteo Patrone a fost numit noul Director pentru România al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi va prelua oficial funcţia începând cu 1 iulie 2015.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, Matteo Patrone îl înlocuieşte pe James Hyslop care a fost numit recent Director pentru Infrastructura Municipală şi de Mediu, revenind la sediul central al BERD din Londra.

În noua sa poziţie de Director pentru România, Patrone va conduce operaţiunile BERD din ţară punând accent pe dezvoltarea pieţelor de capital, îmbunătăţirea calităţii infrastructurii, reducerea disparităţilor regionale şi sporirea incluziunii, precum şi creşterea competitivităţii sectorului privat.

Matteo Patrone a declarat: "Sunt onorat să preiau această funcţie. România este o ţară cu un rol principal în sud-estul Europei şi este importantă pentru BERD. Banca are multe realizări în România şi, împreună cu echipa, vom lucra în continuare pentru a contribui la dezvoltarea economică prin investiţii, consiliere şi sprijin pentru reforme".

Anterior, Patrone a deţinut funcţia de Director BERD pentru Serbia. De la numirea sa în această funcţie în noiembrie 2012, Banca a investit în Serbia peste 1 miliard de euro şi peste 450 de milioane euro doar în 2014. În timpul mandatului său, Banca a colaborat cu succes cu autorităţile şi cu instituţiile financiare internaţionale pentru a promova reforme şi un mediu de afaceri atractiv.

Înainte de a se alătura echipei pentru investiţii de capital din cadrul BERD în anul 2008, Patrone a fost Managing Director al Finint & Partners, o firmă italiană de private equity. Este de cetăţenie italiană şi deţine un MBA de la INSEAD şi o diplomă de inginer mecanic cu calificativul cum laude de la Universitatea din Genova.

România a fost a şasea ţară ca volum al investiţiilor BERD în anul 2014, cu aproximativ 600 de milioane de euro investiţii. Pana în prezent, Banca a investit în ţară peste 7 miliarde euro şi a mobilizat, de asemenea, peste 14 miliarde de euro pentru aceste proiecte din alte surse de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb