MCPDC: Companii subordonate unor ministere respectă sub 50% indicatori de transparenţă

George Forcoş
Companii / 9 august 2016

Toate cele 107 companii din subordinea sau aflate în coordonarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), al Ministerului Transporturilor (MT) şi al Ministerului Energiei (ME) au aplicat puţin sub 50% din toţi cei 20 de indicatori după care Guvernul actual şi-a asumat evaluarea transparenţei în executivul central şi local, precizează Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

"Deşi per ansamblu vedem un progres la nivelul transparenţei acestora faţă de momentul creării MCPDC şi o preocupare continuă pentru afişarea de cât mai multe informaţii (cerute de prevederile minimale ale legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cerute de Memorandumul privind creşterea transparenţei aprobat în martie a.c. de Guvern) lipsesc o serie de indicatori relevanţi precum: centralizatorul contractelor de achiziţii mai mari de 5000 euro în cazul Ministerului Energiei, Rapoartele de implementare asupra Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii sau Organigramele cu evidenţierea numelor persoanelor având funcţii de conducere la Ministerul Transporturilor", se arată în comunicatul citat.

MCPDC a enumerat companiile unde au fost constatate cele mai serioase carenţe de transparenţă: "la Societatea Naţională Plafar - S.A. Bucureşti, din subordinea MECRMA, doar 10% indicatori după care Guvernul măsoară transparenţa au fost respectaţi /publicaţi din oficiu; Societatea Naţională a Căilor Ferate Române - SNCFR - SA, din subordinea Ministerului Transporturilor nu are pagină de internet, în pofida bugetului consistent al Societăţii; Institutul de Cercetări Ştiinţifice şi Proiectări Mine pe Lignit SA din coordonarea Ministerului Energiei - 15% grad de conformare cu toţi indicatorii de transparenţă pe care îi urmărim; Termoelectrica S.A, aflată în coordonarea Ministerului Energiei - 20%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb