Două medicamente anti-virale, testate recent în mai multe ţări occidentale, au sporit speranţele unui tratament eficient împotriva bolii Covid. Dar aceste medicamente nu reprezintă un leac minune, după cum a explicat un medic pneumolog într-un interviu la RFI, informează G4media.ro.
Primul medicament anti-Covid, Molnupiravir produs de concernul Merck, a fost aprobat pentru folosinţă în Marea Britanie, iar testele pe bolnavi au arătat că poate preveni spitalizarea şi decesul în 50% din cazurile de Covid. Al doilea anti-viral este un medicament nou produs de Pfizer are o eficienţă de 89%, potrivit rezultatelor testelor.
Medicul pneumolog Tudor Toma, care lucrează la un spital universitar din Londra şi are o experienţă cu mii de pacienţi bolnavi de Covid, explică mecanismul de funcţionare a celor două medicamente, într-un interviu la RFI.
Tudor Toma: Unul dintre ele este un anti-viral nou care a fost descoperit în timpul cercetării pentru a găsi un medicament împotriva bolii Ebola. Acesta introduce nişte erori în procesul de fabrica a proteinelor indus de virus.
Virusul Sars-cov intră în celulă şi foloseşte mecanismul acesteia pentru a produce nişte proteine care în final ajung ele însele o particulă virală. Medicamentul acesta anti-viral introduce erori în procesul de fabricaţie intra-celulară al proteinelor respective şi atunci nu mai apar particule virale care pot să fie eliminate şi să infecteze alte celule.
Mecanismul celui de-al doilea anti-viral care este deja aprobat în Marea Britanie are o acţiune pe procesul de împachetare şi de realizare efectivă a proteinelor şi deci la rândul său împiedică producerea proteinelor virale.
1. cand medicii fac pe actorii
(mesaj trimis de un vaccinat mai tanar în data de 11.11.2021, 08:22)
Medicii incearca sa faca pe actorii, folosind cuvinte teatrale cu efecte voit-dramatice, dar in fond hilare.
Nu este nevoie ca un medicament sa fie "minune" sau "miracol".
Este suficient sa fie eficace.
Trecand peste eficacitatea declarata de catre Pfizer, noul lor medicament PAXLOVID include si o molecula (RITONAVIR) deja utilizata cu succes in terapia altor infectii cauzate de virusuri ARN (SIDA, hepatita C). Pentru mine aceasta asociere de antvirale este o vesta buna, validata atat din considerente microbiologice (ARN) cat si de practica clinica de mai multi ani.
Prin urmare, ma astept ca efectul terapeutic al acestui cocktail de antivirale sa dea rezultatele promise de Pfizer si in terapia medicamentoasa a COVID.
Mai e unul pe aici pe site care spune sa lasam medicii sa-si faca treaba, dar se pare ca unii dintre acesti medici au si valente de actori, desi ar fi benefic pentru noi toti ca dansii sa se rezume la obligatiile din fisa de post.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2021, 11:16)
Bineinteles ca e o veste buna, dar sa vedeti ce injuraturi o sa va luati de la semidocti si cretini !
Insa PAXLOVID-ul asta trebuie luat in maxim primele 5 zile( 6 pastile pe zi) de la infectie, pana in a 3-a zi cum reaiizezi ca e o viroza sau covid ?!? In a 4 -a zi daca nu te testezi si nu dai fugutza la medicul de familie , sa-ti prescrie reteta, adio, medicamentul nu mai are efect din a 6-a zi !
Ganditi-va ca sunt enorm de multi iesiti din evidentele CAS ce nu vor putea lua medicamentul !