În cele 200 de farmacii Catena, vor fi lansate, începând cu data de 7 noiembrie 2009, două campanii la nivel naţional pe parcursul cărora pacienţii vor avea posibilitatea să cumpere majoritatea medicamentelor produse în ţară, inclusiv cele compensate, la preţ de depozit, anunţă un comunicat al farmaciei. De asemenea, cea mai mare parte a suplimentelor nutritive şi produselor cosmetice româneşti vor beneficia de aceleaşi condiţii de preţ.
Campania "Cumpără româneşte", se va desfăşura timp de trei luni, iar "O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!" se va derula până la finele lunii februarie.
Doamna farmacist Alina Marinescu, director general Catena, a declarat: "Economia realizată de pacienţii noştri va fi de peste 20%. Scopul nostru este acela de a sprijini pacienţii şi industria farmaceutică naţională."
Campania "Cumpără româneşte" este un program de susţinere a producătorilor locali de medicamente, suplimente nutritive şi cosmetice, produsele urmând a fi vândute la preţ de depozit. Până în prezent în acest program sunt incluse peste 455 de produse, din mai mult de 47 de arii terapeutice.
Anca Vlad, preşedinte-fondator al grupului "Fildas", precizează: "Am văzut cum germanii îşi sprijină industria naţională, cumpărând şi expunând în farmacii cu prioritate produse germane. La fel, în Franţa sau Anglia. De ce nu şi în România? Avem o industrie farmaceutică performantă şi ea trebuie cunoscută de pacienţi. De altfel, consumul de medicamente pe cap de locuitor din România este foarte mic, un sfert din media europeană, cauzat de resursele financiare reduse. Prin efortul făcut sperăm să oferim românilor o mai mare accesibilitate la prevenţie şi tratament".
De asemenea, în cadrul campaniei "O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!" vor fi distribuite 300.000 de broşuri destinate conştientizării riscurilor datorate bolilor cardiovasculare iar suplimentele nutriţionale cu scop preventiv vor avea reduceri speciale până la finele lunii februarie.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România, rata mortalităţii din cauza afecţiunilor cardiovasculare este de 61% din numărul total de decese, faţă de 37% media U.E.