MedLife, afaceri în creştere cu 12%, până la 38,3 milioane euro, în primul semestru

E.D.
Companii #Sănătate / 30 octombrie 2014

MedLife, furnizor de servicii medicale private în România, a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 38,3 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, estimând că va depăşi, pentru prima dată, 2,5 milioane de pacienţi,

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, rezultatele înregistrate de MedLife sunt în linie cu obiectivele de business, ritmul de creştere al companiei fiind unul susţinut, ce depăşeşte creşterea înregistrată de piaţa serviciilor medicale private, respectiv 8-9%.

"MedLife continuă să îşi consolideze poziţia de lider al pieţei serviciilor medicale private, lucru consemnat atât de rezultatele financiare care arată că ne-am mărit şi mai mult ecartul faţă de următorul competitor, cât şi de numărul de pacienţi, abonaţi şi plătitori, care aleg serviciile noastre. În primele 6 luni am ajuns la un million trei sute de clienţi, exceptând abonaţii, iar până la finalul anului credem că vom depăşi, pentru prima dată, 2,5 milioane de pacienţi, echivalentul a peste 10% din populaţia României. Extrapolând, putem spune că dacă 15 milioane români au fost cel puţin o dată la medic în ultimul an, (Studiu GFK, 2014), rezultă că 1 din 6 au fost la MedLife, fapt care ne onorează şi ne oferă un sentiment de mândrie" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comerţului, următoarele două poziţii în topul celor mai mari operatori medicali privaţi sunt deţinute de Regina Maria şi Medicover, care au înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Locul patru este deţinut de Sanador care a înregistrat o cifră de afaceri de 19,8 milioane de euro.

"Piaţa serviciilor medicale private nu a înregistrat schimbări importante în prima parte a anului, singura pată de culoare fiind dată de stagnarea unor companii mari şi creşterea puternică a altora, aflate mai jos în clasament, tendinţă care dacă se menţine ar putea schimba ierarhia celor mai mari jucători din sistemul medical privat, respectiv impacta dinamica pieţei în următorii ani. Este cazul firmei Sanador care a continuat să crească semnificativ în ultima perioadă în timp ce Regina Maria şi Medicover au încetinit sub creşterea pieţei, Sanador având şanse reale să ajungă la nivelul acestor doi operatori în 2-3 ani, dacă se confirmă trendul", a spus Mihai Marcu.

"Privind în perspectivă, cred că dinamica pieţei va fi accentuată şi de cele 4-5 tranzacţii importante care se vor înregistra în următoarele şase luni, fiind vorba atât de achiziţii ale unor operatori importanţi cât şi de consolidări privind poziţia la nivel naţional a principalilor actori din această piaţă", a mai adăugat Mihai Marcu.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada imediat următoare, MedLife va continua expansiunea teritorială în conformitate cu planul anunţat iniţial pentru anul 2014, iar după deschiderile celor două clinici de mari dimensiuni din Galaţi şi Iaşi, va deschide încă două hyperclinici până la finele anului. Pentru anul viitor, compania îşi propune, de asemenea, deschiderea a încă cel puţin patru clinici, în alte oraşe mari din ţară.

De asemenea, compania îşi propune să intensifice puternic investiţiile în zona spitalicească în următoarele 12 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb