MICHAEL BARNIER: "Este nevoie de mai mult de 11 luni în vederea unui acord între UE şi Londra''

A.I.G.
Internaţional / 9 ianuarie 2020

"Este nevoie de mai mult de 11 luni în vederea unui acord între UE şi Londra''

Încheierea unui acord cu privire la viitoarea relaţie între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) are nevoie de mai multe de 11 luni, în pofida faptului că Boris Johnson exclude orice prelungire a negocierilor după 31 decembrie 2020, a avertizat joi Michel Barnier, relatează Reuters.

"Noi nu putem pur şi simplu să ne punem de acord asupra fiecărui punct din acest nou parteneriat în mai puţin de un an. Suntem pregătiţi să facem tot ceea ce putem şi maximum în 11 luni pentru a ajunge la un acord asupra principiilor mari cu Regatul Unit, însă vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ne înţelege asupra fiecărui punct al acestei declaraţii politice", a subliniat negociatorul-şef UE al Brexitului într-un discurs la Stockholm.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a apreciat miercuri, la rândul său, că este imposibil să se ajungă la un acord până la 31 decembrie.

Prima prioritate, afirmă Barnier, este construirea unui nou cadru de cooperare între Londra şi Bruxelles, atât pe plan bilateral, cât şi în cadrul instituţiilor internaţionale, în răspunsul la probleme internaţionale precum modificările climatice.

"Al doilea punct este că vom avea nevoie să construim o relaţie foarte strânsă în problemele de securitate", subliniază negociatorul european.

Al treilea punct priveşte viitorul parteneriat economic între cele două părţi, consideră Michel Barnier, pledând în favoarea unor norme sociale, de mediu şi fiscale echivalente, în contextul în care Boris Johnson apreciază că Londra nu va căuta săconstruiască o nouă relaţie printr-o aliniere la reglementările existente.

"O concurenţă în normele sociale şi de mediu va conduce doar în jos, ceea ce va fi rău pentru muncitori, consumatori şi planetă", avertizează Barnier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb