Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate accelerează procesul de decarbonizare derulat de organizaţiile de la nivel global

Comunicate de presă / 15 iulie 2021

Microsoft şi partenerii săi au investit, şi investesc în continuare, în tehnologii care să ajute companiile din fiecare industrie să se adapteze condiţiilor de piaţă în continuă schimbare, ritmul rapid al acestei transformări având potenţialul de a schimba lumea în bine, conform unui comunicat remis redacţiei.

În luna februarie, Microsoft a prezentat o selecţie de oferte de servicii cloud specifice fiecărei industrii, ce reunesc capabilităţi de care clienţii şi partenerii au nevoie pentru a continua să inoveze. Acestea sunt un cumul al serviciilor dedicate fiecărui segment în parte reprezentate ca expresii ale portofoliului Microsoft Cloud.

Săptămâna aceasta, Microsoft prezintă în cadrul evenimentului Inspire, o nouă ofertă de servicii cloud (disponibilă pentru previzualizare) care va aborda o problemă prioritară pentru clienţi în acest moment. Serviciile Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate (Microsoft Cloud for Sustainability) sunt gândite pentru a ajuta companiile să evalueze, să înţeleagă şi să controleze emisiile de carbon pe care le generează, să-şi stabilească obiective de durabilitate şi să ia măsurile necesare în această direcţie.

La nivel global sunt necesare măsuri pentru reducerea urgentă a emisiilor de carbon.

La nivel global, experţii în problemele privind clima sunt de părere că oamenii, companiile, industriile şi naţiunile trebuie să ia măsuri urgente pentru a reduce emisiile de carbon şi nu sunt singurii care subliniază acest lucru: potrivit Accenture, 94% dintre directorii executivi ai companiilor de top consideră că sustenabilitatea este importantă sau foarte importantă pentru succesul afacerilor lor în viitor.

Evaluarea impactului general al unei organizaţii asupra mediului este o provocare deosebită, iar pentru a înţelege şi a diminua impactul asupra mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de carbon şi adoptarea unor principii de echitate ecologică, este necesar să fie luate măsuri la nivel colectiv.

Astfel, organizaţiile trebuie să-şi monitorizeze constant amprenta asupra mediului, să raporteze periodic către stakeholderi, să reducă utilizarea resurselor şi amprenta de carbon prin activităţi de reciclare şi să înlocuiască resursele care generează o amprentă de carbon însemnată cu unele ecologice.

Toate aceste procese presupun reducerea gradului de implicare efectivă a factorului uman şi utilizarea unui flux de date constant, care să se desfăşoare prin intermediul conectorilor ce oferă date automatizate, exacte, în timp real şi, în cele din urmă, transformarea în acţiuni concrete a acelor informaţii bazate pe date.

Microsoft se angajează să accelereze demersurile de sustenabilitate ale organizaţiilor de pretutindeni.

Întrucât Microsoft îşi propune să contribuie la accelerarea demersurilor de sustenabilitate ale organizaţiilor de la nivel global, a dezvoltat Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate - cu rolul de a ajuta companiile să poată gestiona derularea iniţiativelor de mediu, utilizând informaţii complexe, integrate şi automatizate, astfel încât acestea (organizaţiile) să accelereze fiecare etapă a călătoriilor lor către sustenabilitate, bazându-se pe resursele Microsoft cloud.

Prin intermediul ofertei Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate, compania ajută clienţii să utilizeze datele de sustenabilitate într-un mod eficient, incluzând oferte de tip SaaS care pot fi conectate la surse de date în timp real, care pot accelera integrarea şi raportarea datelor, pot furniza rapoarte exacte asupra emisiilor de carbon, pot măsura performanţa în raport cu obiectivele şi pot facilita extragerea de concluzii bazate pe analiza datelor, astfel încât organziaţiile să poată acţiona mai eficient.

Scenarii de utilizare care demonstrează modul în care organizaţiile vor putea utiliza Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate pentru a-şi atinge obiectivele:

Directorii departamentelor IT vor putea monitoriza cu uşurinţă rapoarte privind emisiile de carbon generate de activităţile IT şi ulterior, aceştia vor putea armoniza sursele de date privind emisiile într-un singur raport.

Companiile vor putea evalua gradul de sustenabilitate al clienţilor lor, pentru a urmări progresul în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon, inclusiv a celor din categoriile 1-3 (emisiile generate de resursele companiei, emisiile provenite din utilizarea energiei achiziţionate şi toate celelalte categorii de emisii de carbon).

Clienţii vor putea identifica zonele care generează emisii ridicate şi pot constatata dacă îndeplinesc aceste obiective (de reducere a emisiilor). De exemplu, dacă un sistem HVAC nu îşi atinge obiectivul de reducere a emisiilor, sarcina poate fi atribuită departamentului administrativ pentru a face îmbunătăţirile necesare în direcţia atingerii obiectivului respectiv. 

În concluzie, serviciile Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate facilitează monitorizarea, raportarea şi reducerea emisiilor de carbon, mai uşor şi mai eficient, la nivelul fiecărei organizaţii.

Anunţul făcut de Microsoft le oferă partenerilor de pretutindeni o imagine mai clară asupra modului în care Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate poate facilita noi inovaţii în folosul întregii planete.

La Inspire, Microsoft analizează modul în care companiile integrează principiile de sustenabilitate în operaţiunile lor. Procedând astfel, sunt generate noi tipare de abordare şi soluţii pentru provocările cu care se confruntă acestea. De la lanţurile de aprovizionare digitale care îmbunătăţesc procesele de business şi reduc amprenta de carbon până la senzorii IoT care transmit datele în timp real (prin telemetrie), în vederea realizării analizelor predictive, sunt numeroase exemple care arată modul în care tehnologia ar putea facilita succesul demersurilor de sustenabilitate.

La un anumit nivel, fiecare industrie suferă o transformare digitală sustenabilă. Clienţii din domeniul serviciilor financiare folosesc datele şi inteligenţa artificială pentru a-şi evalua progresul în ceea ce priveşte investiţiile incluzând factori de mediu, sociali şi guvernanţă (ESG) şi expunerea la riscul climatic. Clienţii din sectorul producţiei trec de la active inteligente la fabrici inteligente, permiţând optimizarea în timp real şi deblocând noi informaţii bazate pe date pentru a reduce emisiile de carbon la nivelul operaţiunilor şi al lanţurilor de aprovizionare. Companiile de retail îşi gestionează şi optimizează lanţurile de aprovizionare, urmărind şi amprenta de carbon a produselor pe parcursul tuturor etapelor, de la producător la consumator, cu scopul de a reduce emisiile şi a oferi produse care să răspundă cererii clienţilor.

Anunţul Microsoft marchează doar începutul, iar mai multe informaţii despre ceea ce presupune Microsoft Cloud pentru Sustenabilitate, pentru fiecare industrie, sunt disponibile accesând microsoft.com/sustainability.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb