MIHAELA HUNCĂ, DEPUTATUL PRO ROMĂNIA: ''Educaţia în 2020, cronica unui dezastru orchestrat de Guvernul PNL''

G.U.
Politică / 12 octombrie 2020

''Educaţia în 2020, cronica unui dezastru orchestrat de Guvernul PNL''

Situaţia este tot mai gravă pentru învăţământul din România, susţine deputatul PRO România, Mihaela Huncă, conform Digi24.

"Şcolile se închid pe capete, cursurile online nu se ţin în toate unităţile de învăţământ, iar profesorii nu sunt pregătiţi pentru moduri alternative de predare. Ca şi cum toate aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, Guvernul Orban tocmai şi-a dat seama că acum 9 luni a lăsat şcolile şi grădiniţele fără contabili, fochişti, bucătari sau şoferi", explică Mihaela Huncă.

Deputatul explică faptul că, în ianuarie, 1200 de angajaţi pe posturi didactice auxiliare şi nedidactice au fost daţi afară.

"Degeaba am atras atunci atenţia guvernanţilor că acest lucru va duce la blocarea activităţii în învăţământ. Premierul Orban şi ministrul Educaţiei Monica Anisie nu au ascultat de nimeni. Acum când s-au lovit de realitatea cruntă, guvernanţii încearcă reangajarea personalului nedidactic. Va fi însă, din păcate prea târziu, dacă ministerul educaţiei va fi în continuare condus de oameni rupţi de realitate. În condiţiile în care şcolile se închid pe capete, sute de localităţi nu sunt conectate încă la internet, zeci de mii de elevi nu au laptopuri sau tablete, iar mii de profesori nu fac faţă sistemului de predare online, pentru că din martie şi până acum nimeni nu i-a dotat cu aparatura necesară şi nici nu i-a instruit. Toate aceste lucruri nu contează pentru Orban şi Iohannis care nu renunţă la planul lor de a organiza alegeri, doar, doar vor reuşi să obţină majoritatea visată.

Fără să spun vorbe mari, în aceste condiţii realitatea va face ca guvernul să pună lacăt pe unităţile de învăţământ", a declarat deputatul PRO România.

Mihaela Huncă a avertizat că privarea de educaţie contribuie la sărăcirea populaţiei, la îmbolnăvirea ei şi, în consecinţă, la reducerea Produsului Intern Brut.

"În aceste condiţii PRO România cere premierului demiterea de urgenţă a ministrului educaţiei, care este depăşit de problemele sistemului de învăţământ, şi mandatarea unui specialist care să rezolve problemele din educaţie" a conchis deputatul PRO România.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mamico,ce ai fi facut tu mai bine? Sa inteleg ca ai fi angajat fochisti ?

    1. Nu bibicule, Mihaela apare cu foi desenate ca noi sintem oligofreni si nu intelegem ca era ea ce trebuia sa bage fonduri in PRO Ciordire Romania

    Pe PLANETĂ...

    1. În Austria, deși înzestrarea materiala a elevilor este mult mai buna, cursurile online sint problematice:elevii nu sint la fel de atenți ca în școală, nu pot comunica la fel de bine cu profesorul sau între ei, materia predata nu are aceeași densitate, ca atunci cind sint în clasa. Apoi distrugerea coeziunii sociale nu este luata în considerare, cu tot ce decurge de aici. Apoi dialogul școală-elev-părinte nu se realizează, iar dezvoltarea elevului pe toate planurile nu mai poate fi observata corespunzător. Sociologi, pedagogi, medici se ridica și spun public ca un virus de o gravitate redusa fata de gripa, nu poate justifica asemenea abuzuri și ni compensa atâtea neajunsuri.

    Tanti, tu nu stii ca avem de-a face cu "Romania Educata" a Plavanului, care, vorba lui Petrov, "scoate tampiti" pe banda rulanta!

    1. Iar primul tampit scos esti tu , asa cum o arata felul tau de-a te exprima. In afara de Plavan mai stii ceva , asa , sa ne uimesti? Un prost de pe malul santului ar mai gasi si altfel de vorbe

      Poate nu te-ai uitat la centurista de ma-ta, ca sa vezi ce creier degerat are, iar tu ca un avorton rezultat in urma unei partide de sex oral, nu mai ai creier de loc, persoana ta semnificand practic, Prostia in stare pura!!

    Mai exista pro romania? Femeia asta nu intelege nimic din ce se intampla. Mars de aici...

    De la primitiv pe online unde copiii stau 24 din 24.... BINGOOOOO !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb