Mii de organizaţii şi oameni politici, spionaţi de compania Zhenhua Data din Shenzhen

A.P.
Internaţional / 14 septembrie 2020

Mii de organizaţii şi oameni politici, spionaţi de compania Zhenhua Data din Shenzhen

2,5 milioane de personalităţi occidentale de top şi 658.000 de organizaţii (companii, instituţii, ONG-uri): toate sunt ţinta firmei chineze Zhenhua Data din Shenzhen, care lucrează pentru Partidul Comunist Chinez şi armata Chinei, conform News.

Scopul strângerii acestor informaţii sensibile este utilizarea lor de către serviciile secrete chineze, potrivit The Telegraph.

Dezvăluirile despre informaţiile strânse de Zhenhua într-o uriaşă bază de date despre liderii politici şi de bussiness din Occident au fost făcute de publicaţia Australian Financial Review şi de mai multe ziare britanice care au avut acces la "Zhenhua Files". Baza de date i-a fost furnizată iniţial profesorului american Christopher Balding, specialist în domeniul digital, care a lucrat în Shenzen, dar s-a întors în SUA din cauza temerilor privind securitatea sa. El a furnizat baza de date unei companii specializate în analiză, iar de acolo informaţiile au ajuns în presă.

Printre personalităţile cărora firma chineză le-a făcut profilul extins (profil prihologic, conturi bancare, tranzacţii, proprietăţi etc.) se numără regina Marii Britanii, premierul britanic Boris Johnson, premierul australian Scott Morrison, liderii partidelor politice din mai multe ţări, liderii şi acţionarii celor mai mari companii occidentale, dar şi comandanţi militari şi profesori universitari, scrie News.

În baza de date a firmei chineze apar profilurile unor personalităţi din SUA, Canada, Marea Britanie, India şi Japonia, potrivit The Telegraph.

Informaţiile despre toate ţintele spionajului chinez sunt stocate pe serverele companiei din Shenzen. "Avem de-a face cu o Cambridge Analytica pe steroizi", a declarat un specialist în spionaj pentru Daily Mirror, cu referire la scandalul creat în jurul companiei britanice acuzate că a influenţat alegerile prin strângerea de date despre utilizatorii din Marea Britanie şi SUA.

Dezvăluirea presei occidentale vine exact în momentul în care companiile de tehnologie din China, mai ales Huawei, sunt suspectate că furnizează autorităţilor chineze datele strânse în statele occidentale în care au operaţiuni. Tocmai de aceea, accesul Huawei şi al altor companii chineze de software şi hardware la construirea reţelelor 5G a fost limitat în multe state NATO.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se laudă că spionează toată planeta. Epstein folosea petrecerile de pe insula lui ca să șantajeze politicieni și oameni de afaceri occidentali europeni și americani. Prietena(iubita) lui era fiica unui fost agent Mossad.

    Sunteți postaci americani ca și Europa așa-zis Liberă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb