Ministerul Sănătăţii construieşte un Institut Regional Oncologic la Timişoara

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 6 august 2015

Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara, informează un comunicat al ministerului.

"Timişoara nu a fost inclusă pe lista centrelor în care se vor construi Spitale Regionale de Urgenţă cu finanţare europeană ca în cazul oraşelor Iasi, Cluj şi Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale tradiţionale (Bucureşti, Cluj, Iaşi), Timişoara nu dispune de un Institut Regional de Oncologie. Ca urmare, era imperios necesar dezvoltarea unui astfel de obiectiv şi în această regiune. Finanţarea construcţiei va fi asigurată din mai multe surse de finanţare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de clădiri verzi", a declarat prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

De altfel, Ministerul Sănătăţii colaborează cu Ministerul Mediului pentru realizarea, ca proiecte pilot, a două spitale (Institutul Regional de Oncologie Timişoara şi Institutul de Boli Cardio-Vasculare "C.C. Iliescu" Bucureşti, care funcţionează în prezent într-o clădire cu risc seismic ridicat) cu fonduri europene destinate construirii de "clădiri verzi".

Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea oraşului Timişoara, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin DSP Timiş.

În această zonă a fost demarată, încă din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părţi din ziduri.

Ministerul Sănătăţii are în vedere dezvoltarea unui institut oncologic în zona Banatului încă din anul 2009 când a propus înfiinţarea acestuia prin HG. În anul 2012, Ministerul Sănătăţii a realizat Studiul de Prefezabilitate şi Studiul de Fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara, documente în care sunt propuse soluţiile concrete de preluare a unei părţi din construcţia existentă şi dezvoltarea acesteia într-un obiectiv modern şi complex. Institutul va include servicii ambulatorii, de spitalizare de zi, spitalizare continuă şi paliaţie, precum şi spaţii dedicate activitătii didactice.

Cancerul este problema majoră de sănătate publică, a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare. În România sunt înregistrate 78.800 cazuri noi de cancer anual, conform raportului GLOBOCAN 2012, iar în Timişoara şi zona de vest a României, rata este peste media naţională a afecţiunilor oncologice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb