MINISTRUL APĂRĂRII: "Cooperarea româno-canadiană arată că ritmul parteneriatelor şi dialogul politico-militar sunt excelente"

M.A.
Politică / 21 noiembrie 2019

Nicolae Ciucă (Sursa foto: Twitter)

Nicolae Ciucă (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, l-a primit,joi e ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, în cadrul întrevederii discutându-se despre stadiul cooperării româno-canadiene în domeniul apărării şi perspectivelor de colaborare în format bilateral şi în cadrul NATO sau ONU, precizează MApN.

"Cooperarea româno-canadiană în cadrul ONU, prin contribuţia României la misiunea MINUSMA din Mali, arată că ritmul parteneriatelor bilaterale şi dialogul politico-militar sunt unele excelente şi vom continua împreună pe acest drum", a afirmat Ciucă, informează Agerpres.

Ministrul Apărării Naţionale i-a mulţumit ambasadorului canadian pentru contribuţia substanţială şi constantă a ţării sale la implementarea măsurilor de consolidare a Flancului estic aliat, exemplificând participarea Canadei, în ultimii ani, la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul României.

De asemenea, Nicolae Ciucă a accentuat importanţa deosebită a relaţiei transatlantice pentru securitatea Europei, având în vedere provocările actuale de securitate în regiunea Mării Negre, mai arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce colaborare? Cumparam avioane la mana a doua si tehnica militara de generatie mai veche si 2 % se duce pe dotari aiurea! Cand vom fabrica elicoptere, avioane, taburi, praf de pusca in Romania?

    da, asa este, Canada e un partener ok pt Romania, mult mai sigur pentru Romania decat UK.

    UK de fapt are o mare problema cu agentii rusi ... probabil specialistii MI6 (SIS) jucau table si spargeau seminte la o bere si o curva cat agentii rusi infiltrau UK si determinau schimbarea curentului de opinie si aparitia Brexit (fapt care va duce la ruperea UK in mai multe tari distincte).  

    Romania cand s-a reorientat spre Canada (dinspre UK) pe situatia misiunilor aeriene si-a asigurat securitatea impotriva unor vizite surpriza (si nu la o cafea)...

    UK a fost tinta unui atac exceptional de rafinat din partea Rusiei. Brexit e dovada. UKIP e dovada.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb