MINISTRUL DE EXTERNE AL ELVEŢIEI: "Va fi nevoie de o minune pentru un acord rapid cu UE referitor la tranzacţiile transfrontaliere cu acţiuni"

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2019

Ministrul de Externe al Elveţiei, Ignazio Cassis

Ministrul de Externe al Elveţiei, Ignazio Cassis

Ministrul de Externe al Elveţiei, Ignazio Cassis, a declarat că va fi nevoie de "o minune" pentru încheierea unui acord rapid cu Uniunea Europeană referitor la blocarea unui tratat de parteneriat, care a perturbat tranzacţiile transfrontaliere cu acţiuni şi a tensionat relaţiile bilaterale, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Afirmaţia ministrului Cassis, făcută într-un interviu acordat publicaţiei SonntagsBlick, scoate în evidenţă pesimismul referitor la perspectivele de a pune capăt blocajului politic legat de acest pact, pe care Bruxelles-ul l-a dorit de un deceniu, dar Elveţia nu a reuşit să îl aprobe după negocieri de peste patru ani.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut Bernei să adopte acordul înainte de încheierea mandatului său pe 31 octombrie, când va fi înlocuit de ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen.

"Un acord cu actuala Comisie ar fi un miracol", a declarat Cassis în interviul publicat duminică, adăugând: "Nu ştiu ce poziţie va avea doamna von der Leyen în privinţa tratatului. Poziţia UE va rămâne probabil aceeaşi, dar tonul s-ar putea schimba. Şi, cu un pic de pace, va fi mai uşor să fie încheiat".

Preşedintele elveţian Ueli Maurer a minimizat săptămâna trecută perspectivele eliminării rapide a blocajului cu principalul partener comercial al Elveţiei.

Bruxelles-ul a blocat de la 1 iulie posibilitatea ca investitorii din UE să efectueze tranzacţii pe bursele elveţiene, din cauza escaladării disputei referitoare la tratat, în cadrul căruia Elveţia ar adopta  reglementările Uniunii referitoare la piaţa unică. Elveţia a răspuns prin interzicerea burselor europene să găzduiască tranzacţii cu acţiuni elveţiene.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni din Elveţia a crescut puternic luna trecută, la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, participanţii fiind nevoiţi să efectueze schimburi pe piaţa locală.

La Berna, opoziţia faţă de tratat, principala problemă de politică externă a Elveţiei, reuneşte politicienii de centru stânga pro-europeni cu extrema dreaptă anti-UE. Ambele părţi consideră că tratatul este o încălcare a suveranităţii Elveţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb