Ministrul Dezvoltării Economice afirmă că 2017 va fi un an dificil pentru Italia

Laura Boico
Internaţional / 1 octombrie 2016

Ministrul italian al Dezvoltării Economice, Carlo Calenda, a declarat astăzi că 2017 "nu va fi un an uşor" pentru Italia - care şi-a redus previziunile de creştere şi a revizuit în creştere obiectivul privind deficitul - şi a făcut un apel la investiţiile private pentru relansarea creşterii ţării, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

"Nu este un blestem care condamnă Italia la scădere, se poate întâmpla, mai ales într-o perioadă dură. Anul viitor nu va fi unul uşor, trebuie să o spunem cu francheţe", a afirmat Calenda într-o intervenţie la Florenţa, potrivit presei italiene.

În opinia ministrului, Italia şi, de asemenea, Europa, se confruntă cu o perioadă de incertitudine după ieşirea Marii Britanii din UE şi în perspectiva evenimentelor ce vor avea loc în următoarele luni, precum referendumul convocat de Guvernul lui Matteo Renzi în legătură cu reforma constituţională a Senatului, marele pariu al lui Renzi, care ar putea duce Italia la o criză politică dacă nu se aprobă.

Calenda a recunoscut că "avansul economic" din ultimele luni "nu este suficient pentru a garanta stabilitatea şi bunăstarea", şi a făcut un apel la companii să investească pentru a consolida "o creştere economică de calitate".

El a subliniat că, în acest moment, "investiţiile sunt fundamentale", deoarece "servesc la depăşirea îngrijorărilor legate de îndoielile privind viitorul" şi, de aceea, a adăugat, Executivul italian lucrează pentru a încuraja investiţiile private "cu stimulente fiscale automate".

Investiţiile, a mai afirmat el, sunt necesare şi în sectorul industrial din toată ţara, în special în zonele unde "există arii de excelenţă" ce au nevoie de o atenţie specială.

"Nişte investiţii care să creeze locuri de muncă" şi să ajute la dezvoltarea industrială sunt esenţiale pentru ţară, a precizat el.

Italia se află într-un moment delicat, cu o economie, în prezent, în stagnare, şi o competitivitate ce, recent, s-a înrăutăţit semnificativ comparativ cu alte ţări europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb