MINISTRUL EDUCAŢIEI: "Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note"

V.G.
Politică / 5 septembrie 2022

"Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu reafirmă, în prima zi a noului an şcolar, că îşi doreşte eliminarea "goanei după note" pe care spune că a constatat-o la unii elevi, dar şi la mulţi părinţi. "Şcoala nu se face pentru notă", afirmă ministrul, care se arată convins că fiecare dascăl va şti cum să îşi evalueze elevii, relatează News.ro.

"Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu. Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu", a afirmat ministrul Educaţiei astăzi, în prima zi a anului şcolar 2022-2023

Potrivit ministrului, "competenţele, aşteptările elevilor şi ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului" sunt lucrurile importante pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu subliniază că asigurarea unui curriculum care să fie la dispoziţia şcolilor şi a elevilor trebuie să asigure elevilor "şansa de a atinge potenţialul maxim".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Secatura asta uraste orice elita si orice sistem bazat pe rezultate cuantificablie. Ei si ordaslele lor trebuie sa ajunga sefi prin criterii obscure, pe usa din dos, promaovati fie de loja masonica fie prin relatii ale parintilor. Sa nu fie nimic cuantificabil. Cum altfel poate gandi un agronom ajuns ministru al invatamantului?

    Mai bine desfiintam scoala, totusi de ce aceasta presiune asupra ideii de a face scoala? Competentele de viata pot fi dobandite si altfel, multe elite din politica, multi oameni cu avere, demonstreaza ca scoala nu este necesara pentru a avea succes in viata. In plus ar fi foarte bine ca desfiintarea scoliilor sa fie insotita de desfiintarea legilor, politiei si oricaror organe de represiune sociala. Vom avea economii imense la buget desi e adevarat ca s-ar putea sa nu mai contribuie multa lume la buget. Vom fi primul stat modern intors la legea junglei, unde fiecare, pe baza muschilor si grupurilor care il sustin va avea "şansa de a atinge potenţialul maxim".

    Cine îi pune în funcții pe oamenii ăștia?

    Poți spune orice despre aceste specimene, dar că nu au curaj nu.  

    Politica asta nu este intamplatoare. Tot liberalii au facut misiunea Politiei imposibila in prevenirea vitezei excesive si a utilizarii radarelor. Practic liberalii sunt niste interlopi atat de grotesti incat urasc notele din scoala, urasc limitele de viteza, urasc legea.

    Am avut un bețiv presedinte care 10 ani la rand le spunea copiilor ca nu le trebuie multa școală ca el nu a învățat cine știe ce dar a președinte,altul pe care prostimea sau inteligentii tarii l au ales tot pe 10 ani ne spune ca nu contează notele , oare o sa conteze cât de mulți gândaci o sa mănânce copiii,sau ...câți îmbrățișează identitatea de gen,sau,sau sau

    Ati distrus educatia. Asa ne trebuie noi ii acceptam. Tarii cat mai multi prosti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb