MINISTRUL FINANŢELOR DE LA BERLIN: Scandalul "Volkswagen" nu este o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 octombrie 2015

Scandalul "Volkswagen" nu este o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei

Actualizare 16:50 Cel mai mare auto club din Europa: Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat şi Volvo, printre mărcile care falsificau datele de emisii

Noile maşini diesel Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat şi Volvo se află printre mărcile care emit niveluri mai ridicate de noxe decât este permis, în urma unor teste care simulează condiţiile reale de condus, potrivit unor date citate de The Guardian.

Cercetarea, care foloseşte un standard alternativ, elaborată de ADAC, cea mai mare club de automobilism din Europa, arată că unele dintre maşinile diesel emit cu peste 10 de ori mai multe noxe decât au relevat rezultatele din testele realizate de UE.

ADAC a supus maşinile diesel prin testul standard UE (NEDC), iar apoi a comparat rezultatele cu un al doilea test, numit WLTC, care, deşi tot pe bază de laborator, este mai elaborat şi este considerat că reflectă mai bine condiţiile reale de condus. WLTC urmează să fie introdus de către UE în 2017.

Conform datelor ADAC, maşinile care poluează cel mai mult sunt: X-Trail 1.6 cDi, marca Nissan care produce peste 14 ori mai multe noxe în testul WLTC; Espace Energy dCi 160 de la Renault, care emite cu peste 11 ori mai multe noxe; urmate de Grand Scenic şi Kadjar, tot marca Renault.

Purtătorul de cuvânt al Nissan a declarat: "Putem afirma fără echivoc că ne angajăm să respectăm legea şi să atingem reglementările de pe toate pieţele".

Reinhard Kolke, şef al Departamentului Tehnic şi de Testare la centrul de testare ADAC, din Bavaria, a spus pentru Guardian: "Dacă toate maşinile ar respecta [limita oficială UE pentru noxe], am putea rezolva toate cele mai grave efecte asupra sănătăţii. Fiecare consumator are dreptul să se aştepte ca toţi producătorii de maşini să facă acest lucru."

---------

Scandalul în care este implicat grupul "Volkswagen" este legat, în principal, de lăcomie şi va duce la schimbări semnificative la cel mai mare producător auto european, a declarat ieri ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, pentru portalul de ştiri RedaktionsNetzwerk Deutschland, transmite DPA.

Dar, oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei. "Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize. Este aviditatea după faimă, după recunoaştere. Aşa cum au arătat crizele de pe pieţele financiare, concurenţa este extrem de dură, dacă vrei să ai succes pe plan global", a afirmat Schaeuble, conform Agerpres.

Ministrul german de finanţe a precizat, totodată, că, în final, VW nu va mai fi ce era, estimând că vor avea loc schimbări semnificative în structura companiei.

Oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei. "Vom ieşi din criză mai puternici. Învăţăm din crize", a declarat Schaeuble.

Reprezentanţii landului german Saxonia Inferioară, care deţine o participaţie de 20% în "Volkswagen", au anunţat că investigaţiile demarate de autorităţile SUA au sporit îndoielile referitoare la acurateţea datelor privind poluarea publicate de toţi producătorii auto. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acţiuni "Volkswagen" în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-şi menţine participaţia la 20%, în urma căreia îşi păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot.

Ieri, "Volkswagen" a anunţat că în Marea Britanie sunt 1.189.906 de autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Într-un comunicat, filiala britanică a companiei a precizat că maşinile "trucate" includ mărcile Volkswagen, Seat, Audi, Skoda şi Volkswagen Vehicule Comerciale.

Totodată, compania a informat că în Franţa există 948.064 de autovehicule cu astfel de motoare diesel.

Grupul "Volkswagen" este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (din care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb