Ministrul german al apărării se află în vizită la trupele germane NATO din Lituania

G.D.
Internaţional / 7 martie 2023

Ministrul german al apărării se află în vizită la trupele germane NATO din Lituania

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a asigurat ieri Lituania, aliat NATO, de sprijin militar suplimentar din partea Berlinului în cadrul primei sale vizite în ţara baltică, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Suntem ferm alături de partenerii şi prietenii noştri", a spus Pistorius la o cazarmă folosită de trupele NATO în Rukla, în centrul ţării."Securitatea Lituaniei este şi securitatea noastră şi de aceea acest angajament este atât de important".

Pistorius a aterizat în al doilea oraş ca mărime al ţării, Kaunas, pentru a face o vizită trupelor germane din unitatea de prezenţa avansată întărită a NATO. Germania menţine o brigadă de luptă în Lituania din toamna anului trecut, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia.

Ministrul german de externe urmează să observe astăzi exerciţiul militar Griffin Lightning, care implică câteva sute de soldaţi germani care se antrenează la sol cu forţele armate lituaniene. Exerciţiul implică soldaţi lituanieni şi germani care se antrenează pentru a se apăra împotriva unui agresor. Soldaţi din Germania sunt dislocaţi la Marea Baltică din 20 februarie în vederea acestui exerciţiu, pentru a asigura accesul pe mare, pe sol prin Polonia şi pe calea aerului.

În prezent, în Lituania se află aproximativ 1.450 de soldaţi din Germania. Lituania face eforturi pentru a menţine staţionarea forţelor germane pe termen lung.

Angajamentul militar în Lituania este "solidaritatea NATO în practică", a spus Pistorius. Angajamentul este mai important decât a fost vreodată de la sfârşitul războiului rece."Singura diferenţă este că până la sfârşitul războiului rece, Germania a format flancul estic, Republica Federală, iar NATO ne-a garantat securitatea"."Astăzi suntem noi, împreună cu alţii, printre alţii, aici în Lituania, cei care protejăm flancul estic".

La summitul NATO de la Varşovia, în 2016, aliaţii au decis să îşi consolideze, prin rotaţie, prezenţa pe flancul estic a alianţei cu patru batalioane staţionate în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Germania este responsabilă de grupul de luptă din Lituania şi oferă, de asemenea, tancuri, obuziere autopropulsate şi sisteme de apărare aeriană. Brigada de luptă, care se află în standby din toamna anului 2022, face posibilă dislocarea imediată a trupelor în cazul unui atac.

Ministrul german al Apărării urmează să poarte astăzi, la Vilnius, discuţii cu guvernul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. D-ul ministru sa pregateasca tinerii germani ptr. inrolare

    si lupta de pe front,nu sa se plimbe degeaba 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb