MINISTRUL MUNCII: Îi asigur pe cei care au ieşit la pensie în străinătate că nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor

G.U.
Miscellanea / 1 iunie 2020

Îi asigur pe cei care au ieşit la pensie în străinătate că nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le dă asigurări celor care au ieşit la pensie în străinătate că, în curând, va veni ziua când nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor, potrivit Agerpres.

"De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, ştiu că muncesc pentru fiecare ban câştigat. Pentru ei, nu am să renunţ la niciun efort pentru a le face viaţa mai uşoară la muncă. De aici, de acasă, de unde mă gândesc zilnic la ce pot să fac mai mult pentru ca ei să simtă că nu sunt uitaţi. Pentru cei care au ieşit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aştepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Şi cu veşnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de câtă rezistenţă întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniştrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferenţa lor", scris ministrul, duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a subliniat că, de două luni, a dat ordin Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile care se pot recupera şi că va relua discuţiile cu autorităţile din Italia, Spania şi nu numai, imediat ce aceste ţări trec ce perioada critică în combaterea pandemiei.

"Este o problemă care implică autorităţile din România dar şi din străinătate. Le mulţumesc românilor care îşi învaţă copiii să vorbească româneşte sau care îi ajută să nu uite limba română. Acest lucru, pentru mine, este de nepreţuit", mai precizat Violeta Alexandru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cucoana, daca in Romania salariile nu sunt asa cum ar trebuii sa fie, ca in orice tara normala, europeana, o tara a vermurilor noastre, de unde o sa platiti miile de euroi ce se cuvin celor care au muncit 10, 20, 25 de ani sau poate mai mult, in tari ale UE, unde salariul nu este, nu a fost si nu va fii o mizerie si batjocura, asa cum a fost, este si va fi in Romania (conf. politica voastra) in urmatorii ani. Fara salarii ca in orice tara normala, libera de hoti, o tara a dreptatii, corectitudinii si respectului fata de cetatenii sai, EUROPEANA, nu puteti platii pensiile cuvenite acelor oameni onesti, cinstitI si harnici care au lucrat zeci de ani prin tarile UE si au adus tarii, zeci de miliarde de euro.

    Recalcularea nu o vor astepta cu anii, cum ziceti, ca nu recalcularea este problema. Vor astepta bani, euroii. Ca zice partidul vostru liberal ca bani, euroi, nu sunt ioc.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb