Ministrul Nicolescu, mecanism nou de susţinere pentru energia regenerabilă

V.B.
Companii #Energie / 23 martie 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat astăzi, la un post TV, că Guvernul ar putea veni, zilele sau săptămânile următoare, cu un mecanism nou, inovator, de susţinere pentru energia regenerabilă.

Domnia sa a explicat: "Interesul meu este să existe o povară cât mai mică pentru consumatori din punct de vedere al costurilor şi ca investiţiile în energie, fie că sunt în cogenerare sau în zona energiei regenerabile, să aibă un mecanism de susţinere sustenabil, predictibil şi care să poată fi aplicat pe termen lung. Schemele foarte generoase s-au dovedit, în Europa şi în România, a nu fi sustenabile. Deci trebuie să gândim un sistem sustenabil în zona încurajării tehnologiilor cu emisii reduse de carbon şi mă refer la regenerabile şi la domeniul nuclear. Este posibil, şi nu exclud ca acest lucru să se întâmple luni, când premierul va anunţa pachetul de măsuri în domeniul energetic. Şi dacă nu se întâmplă luni e foarte posibil să se întâmple în zilele sau săptămânile viitoare să venim cu un mecanism de susţinere nou, complet innovator".

Demnitarul a subliniat că noul mecanism de susţinere nu va încălca niciun angajament, întrucât cei care au investit deja vor putea opta pentru actualul sistem sau pentru cel nou, dar va fi necesară o aprobare de la Comisia Europeană.

"Nu va însemna o încălcare a angajamentelor, pentru că cei ce au investit deja vor avea posibilitatea să opteze pentru sistemul actual sau pentru viitorul sistem. Aici va trebui o aprobare din partea Comisiei Europene, însă acest sistem deja a fost propus Comisiei de către Marea Britanie şi Comisia Europeană urmează să se pronunţe lunile viitoare dacă e compatibil cu legislaţia sa în privinţa ajutorului de stat. Dar e un un sistem mult mai onest şi mult mai predictibil", a punctat Răzvan Nicolescu.

Luni, premierul Victor Ponta urmează să anunţe o serie de măsuri în domeniul energetic, de sprijin pentru marii consumatori şi pentru populaţie. Ministrul Răzvan Nicolescu a precizat că o parte dintre aceste măsuri ar urma să fie adoptate în prima şedinţă de Guvern, iar altele în următoarele săptămâni sau luni.

"Pachetul de măsuri se va adresa consumatorilor, populaţiei şi celor industriali. În ultimele zile s-a lucrat foarte mult, s-a încercat găsirea de soluţii pentru a răspunde solicitărilor făcute de consumatori, fără a încălca statutul de stat membru al UE şi angajamentele faţă de instituţiile financiare cu care avem acorduri. (...) Îmi doresc ca de marţi, noi, pe partea guvernamentală, să trecem la aplicarea soluţiilor, iar pe partea cealaltă, oamenii de afaceri să se concentreze pe partea de business. Primele măsuri ar urma să fie adoptate, o parte, în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare. Altele sunt proiecţii pe termen de săptămâni sau poate chiar luni. Sunt soluţii pragmatice, realiste, implementabile şi soluţii perfect în concordanţă cu statutul nostru de ţară membră a Uniunii Europene", a mai relatat Nicolescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ..... verZiunea a 2 a ............ Second Edition! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb