MINISTRUL RĂZVAN NICOLESCU: "Nu vom fi afectaţi de o dispută între Rusia şi Ucraina pe tema gazelor"

V.B.
Companii #Energie / 22 martie 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat, ieri, pentru un post de radio, că ţara noastră nu va fi afectată de o eventuală sistare a livrării de gaze dinspre Rusia către Ucraina, deoarece dispune de producţie proprie, iar consumul de gaze nu va creşte în perioada următoare.

"Nu cred că o nedorită întrerupere de furnizare de gaz dinspre Rusia către Ucraina va avea un efect asupra României. În primul rând, pentru că, după cum este cunoscut, România are o producţie proprie semnificativă. În momentul de faţă, ne acoperim aproape 80% din consum din producţia proprie. În plus, avem importante cantităţi de gaz natural stocate în depozite", a spus Nicolescu, adăugând că, în perioada următoare, consumul de gaz nu va atinge niveluri foarte mari.

Oficialul român a precizat că, pe termen lung, România este pregătită şi pentru o astfel de situaţie şi are soluţii, "printre care cea mai la îndemână ar fi trecerea unor centrale care produc energie electrică şi termică de pe combustibil gaz natural către un alt combustibil primar".

Ministrul a dat asigurări că ţara noastră nu va avea de suferit în cazul unei dispute între Rusia şi Ucraina pe tema gazelor: "Suntem, din punctul acesta de vedere, cea mai sigură ţară din regiune. După cum este cunoscut, în Uniunea Europeană suntem poziţionaţi pe locul trei la indicatorul de securitate energetică. Doar Danemarca şi Estonia au un indicator de securitate energetică mai bun decât al nostru. Nu-mi fac probleme că am putea fi afectaţi de o dispută între Rusia şi Ucraina pe tema gazelor".

Pe de altă parte, Răzvan Nicolescu a menţionat că România are posibilităţi limitate pentru a ajuta ţările vecine: "În momentul de faţă, nu avem capacităţi să ne ajutăm vecinii, din păcate, chiar dacă prin eforturile făcute de Guvern în ultimele luni, de primul-ministru Ponta, s-au făcut unele progrese în ceea ce priveşte conectarea cu Republica Moldova, însă proiectul nu este încă finalizat. Deci, posibilitatea noastră de a ajuta ţările vecine este limitată, însă, din punctul nostru de vedere, noi suntem clar feriţi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb