Ministrul român de Externe a vorbit cu preşedintele Israelului despre Procesul de Pace şi despre Dosarul iranian

J.P.
Miscellanea / 3 septembrie 2020

Ministrul român de Externe a vorbit cu preşedintele Israelului despre Procesul de Pace şi despre Dosarul iranian

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, joi, o întrevedere cu preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, în cea de a doua zi a vizitei pe care oficialul român o efectuează în Israel, conform Agerpres.

În cadrul discuţiilor, "a fost apreciată în mod deosebit contribuţia comunităţii de origine română din Israel la progresul societăţii israeliene, ministrul Aurescu punctând vocaţia sa de punte între cele două ţări şi necesitatea sprijinirii păstrării identităţii sale culturale române, mai ales în rândul tinerilor", arată MAE într-un comunicat transmis Agerpres.

Totodată, au fost discutate perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, fiind reiterate poziţia României şi disponibilitatea ţării noastre de a sprijini evoluţii pozitive în acest dosar.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a avut joi şi o întâlnire cu Ofir Akunis, ministrul cooperării regionale, prilej cu care a fost reconfirmat interesul comun al celor două ţări pentru intensificarea cooperării în sectoarele economice, cu accent pe necesitatea identificării de proiecte concrete care să stimuleze economiile celor două ţări, inclusiv în domeniul ştiinţei, cercetării şi inovării.

În cadrul vizitei oficiale, ministrul Afacerilor Externe român a mai avut, miercuri, o întrevedere cu prim-ministrul supleant şi ministrul apărării Statului Israel, Benjamin Gantz. Cei doi oficiali au apreciat nivelul excelent al colaborării în domeniul apărării, reflectat de dialogul politico-militar şi au subliniat potenţialul cooperării în domeniul industriei de apărare. A fost exprimat interesul pentru consolidarea Dialogului Strategic în domeniul militar şi pentru identificarea de noi oportunităţi de investiţii în acest sector.

Demnitarii au avut discuţii privind evoluţiile care ţin de securitatea regională, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi perspectivele sale şi dosarul nuclear iranian.

De asemenea, ministrul Aurescu a avut o întâlnire, miercuri, cu Yair Lapid, liderul formaţiunii Yesh Atid-Telem din Knesset (Parlament). Discuţiile au inclus stadiul relaţiilor româno-israeliene şi perspectivele dezvoltării acestora, precum şi Procesul de Pace şi situaţia de securitate din regiune.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat importanţa diplomaţiei parlamentare. Cei doi demnitari au reconfirmat, de asemenea, interesul pentru soluţionarea paşnică a conflictului israeliano-palestinian, în contextul în care România susţine soluţia celor două state şi reluarea negocierilor directe între părţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb