Ministrul Transporturilor cere demisia şefului CFR Călători

I.M.
Politică / 3 martie 2019

Leon Bărbulescu (Sursă foto: Twitter)

Leon Bărbulescu (Sursă foto: Twitter)

Şeful CFR Călători, Leon Bărbulescu, ar putea plăti cu funcţia după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus la Digi24 că va cere schimbarea conducerii CFR Călători.

Leon Bărbulescu, directorul CFR Călători, a avut un răspuns neaşteptat pentru jurnaliştii care l-au întrebat despre trenurile care au deraiat ieri în judeţele Braşov şi Arad: s-a plâns că a fost trezit din somn.

"Eu cred că opinia publică a văzut ce aş putea să-i reproşez lui Leon Bărbulescu şi anume faptul că m-aş fi aşteptat să spună că s-a constituit o comisie care investighează evenimentele din cursul zilei de ieri, pe că ieri am avut o discuţie cu secretarul de stat pe feroviar la Ministerul Transporturilor referitor la aceste incidente. M-aş fi aşteptat că domnul Bărbulescu să vină şi să clarifice date şi elemente concrete legate de proiectele pe care le avem în desfăşurare pe Regionala Timişoara, unde s-a petrecut unul dintre incidente, şi vorbesc de proiectul de modernizare a căii ferate, un proiect de peste 2 miliarde de euro care îşi propune să modernizeze calea ferată pe acel tronson, despre proiectele care se vor finaliza tot pe coridorul 4 şi proiectele lansate pe Braşov-Sighişoara.

M-aş fi aşteptat ca dl Bărbulescu să ne vorbească despre bugetul de stat, care nu este aprobat, e adevărat, dar unde au fost prevăzute sume foarte mari - şi aici vorbim de măriri de peste 160% pentru întreţinerea de cale ferată, bani de la bugetul de stat, şi 200% pentru reparaţiile capitale", a spus ministrul Răzvan Cuc la Digi24.

"Am constatat şi am văzut şi eu de dimineaţă răspunsul dânsului, să ne transmită că vrem să facem lucruri că să fie bine, să nu fie rău şi că a fost trezit din somn. Pe mine, un astfel de răspuns m-a nemulţumit profund şi am avut o discuţie cu cei din Adunarea Generală, fiindcă statul e acţionarul majoritar la CFR Călători şi bineînţeles voi avea o discuţie şi cu cei din CA, fiindcă ei sunt cei care trebuie să ia măsurile şi eu cred că în urma prestaţiei dânsului nu vor ezită să ia această decizie", a spus Răzvan Cuc.

Întrebat când ar putea fi luată o decizie în privinţa lui Bărbulescu, ministrul a spus: "Mâine. 100% mâine. Cred că în urma pledoariei pe care am avut-o mai devreme decizia care s-ar impune ar fi ca dînsul să fie schimbat din funcţie".

Două incidente grave pe căile ferate au avut într-o singură zi. Locomotiva unui tren care circula pe ruta Braşov-Curtici a deraiat sâmbătă în apropiere de localitatea Săvârşin. În cursul dimineţii, un vagon al unui tren care circula pe ruta Braşov-Mediaş a sărit de pe şine. Niciun călător nu a fost rănit.

Contactat de un reporter Antena 3 după cele două incidente, directorul CFR Călători Leon Bărbulescu a spus că "nu au fost evenimente deosebite", iar călătorii sunt "în regulă", potrivit News.ro.

"Chiar dormeam şi efectiv m-aţi trezit din somn", i-a spus el jurnalistului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CFR calatori, mizerie si dezastru National!Ar trebui dati afara Toti, niste parasitic si incompetents, pe banii popprului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb