MINISTRUL TRANSPORTURILOR: "Conducerea CFR Infrastructură ar putea fi demisă"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 9 ianuarie 2014

"Conducerea CFR Infrastructură ar putea fi demisă"

Directorul general şi membrii Consiliului de Administraţie din cadrul CFR Infrastructură ar putea fi daţi afară în perioada următoare, în urma raportului întocmit de Corpul de control al Ministerului Transporturilor, care scoate în evidenţă o serie de nereguli la nivelul activităţii companiei, a declarat, ieri, într-o emisiune televizată, ministrul Transporturilor Ramona Mănescu, citată de Agerpres.

Potrivit oficialului, Corpul de control al Ministerului Transporturilor a descoperit o serie de nereguli şi la compania TAROM.

"În cazul TAROM, Corpul de control a descoperit o serie de nereguli. S-au întocmit deja dosare care sunt în lucru la DNA şi de aceea nu pot să dau amănunte. Pot, însă, să spun că este vorba despre abuz în serviciu şi de atribuirea, către membrii fostului Consiliu de Administraţie, a unor sume suplimentare nelegale, de tipul bonusurilor. La nivelul companiei TAROM sunt nişte prejudicii, nu cred că sunt atât de mari ca la CFR, dar trebuie recuperate şi de aceea am anunţat DNA", a spus Ramona Mănescu.

Ministerul Transporturilor a demarat un control la CFR Infrastructură şi CFR Călători, în urma semnalelor primite în legătură cu aceste două companii, după cum a anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie, ministrul de resort.

Ziarul BURSA a scris, în urmă cu circa o lună, citând un raport întocmit de Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, că o serie de nereguli, furturi şi fapte ilegale, o parte dintre acestea făcând obiectul unor dosare penale, au fost săvârşite în cadrul companiei de stat CFR SA. Raportul reclamă, printre altele, faptul că societatea ar fi raportat, anul trecut, venit în loc de pierdere; că au fost înfăptuite nereguli în anumite contracte încheiate de CFR care au condus la întârzieri în implementarea respectivelor proiecte; că angajaţii companiei au furat din infrastructura CFR SA etc.

În urma respectivului control, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a sesizat DNA şi Secţia Regională de Poliţie de Transporturi Bucureşti.

Ministrul Transporturilor a subliniat, ieri, că încearcă să stabilească în ce măsură managementul privat este o soluţie bună pentru companiile din subordine, menţionând că vor rămâne doar acei manageri care vor veni cu soluţii şi le vor face profitabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb