MIRCEA COŞEA, DESPRE PREŞEDINŢIA CONSILIULUI EUROPEI: "Nu vom aborda problemele europene decât într-o manieră instituţională"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 ianuarie 2019

"Începem anul 2019 direct cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Chiar săptămâna viitoare (n.r. în această săptămână) vom avea vizita Comisiei Europene, pentru a începe în forţă această Preşedinţie. Sunt convins că vom face faţă bine. (...) Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă şi mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO şi poate chiar reuşim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenţei NATO pe flancul estic, ceea ce, cu siguranţă, ar fi bine, ar fi foarte bine pentru noi. Şi unul din obiectivele mari, foarte importante pentru mine şi în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, şi continuarea în forţă a luptei împotriva corupţiei".

Întrebat de jurnalişti cum vede colaborarea cu premierul şi cu Guvernul pe parcursul preşedinţiei noastre la UE, Iohannis a răspuns: "Pe parcursul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, pe teme europene voi avea grijă să avem poziţii care ne ajută să îndeplinim cu succes această Preşedinţie".

Profesorul de economie Mircea Coşea nu acordă mare importanţă faptului că deţinem preşedinţia Consiliului UE. Domnia sa ne-a explicat: "Este un lucru care se desfăşoară după un algoritm bine stabilit, foarte birocratic şi nu vor fi probleme speciale. Sunt reguli ale UE care activează de atâţia ani, iar, din punct de vedere tehnic, din informaţiile pe care le am, nu vor fi rateuri. Birocraţia şi superficialitatea care domnesc în instituţiile europene nu vor lua în considerare lucrurile de esenţă, ci cele de suprafaţă. Dacă vor fi conferinţe bine organizate, atunci vom fi lăudaţi. Problemele de fond ale Uniunii Europene nu sunt în România, ci în Germania, Italia, Marea Britanie, Franţa, care încă nu au rezolvat problema BREXIT-ului, situaţia bugetului din Italia etc. Noi nu vom aborda aceste probleme decât într-o manieră instituţională".

Profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din 1995, Mircea Coşea a fost membru al Parlamentului European în anul 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb