Model austriac sau inovaţie românească?

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 aprilie 2007

"Sistemul informatic integrat Hipocrate de management al informaţiei în domeniul sănătăţii poate sta cu succes la baza creşterii calităţii serviciilor medicale prin realizarea dosarului medical electronic al pacientului. Austria poate fi un model în domeniu, dar România are particularităţile sale", a arătat Elisei Crăciun, director general RSC, la încheierea conferinţei cu tema "Zilele sănătăţii România - Austria", desfăşurată miercuri, 25 aprilie, la Bucureşti.

Lucrările conferinţei au fost deschise de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi CNAS care au subliniat că informatizarea sistemului medical reprezintă o prioritatea naţională în domeniu, pe agenda de lucru a celor două instituţii aflându-se proiecte importante în acest sens.

În Austria a fost realizat un studiu de fezabilitate privind înregistrările electronice de sănătate ale cărui rezultate au fost prezentate în cadrul conferinţei. Potrivit acestui studiu, asiguraţii la sistemul public de sănătate deţin un eCard cu care se pot conecta la o bază de date unică, naţională. Cardul de sănătate este securizat, informaţiile putând fi accesate doar pe bază de parola, fiind actualizate în timp real, după fiecare vizită medicală. Toate aceste date pot fi accesate şi online pe un portal dedicat pacienţilor unde aceştia se pot înregistra pe baza eCardului. De asemenea, şi medicii au acces la portal, înregistrând evoluţiile stării de sănătate a fiecărei persoane din sistem, diagnosticele, medicatia etc.

Dezvoltarea acestui proiect în România presupune realizarea dosarului medical electronic care să cuprindă istoricul medical al pacientului. Acest proiect are ca scop eficientizarea sistemului sanitar prin integrarea sistemelor informatice şi facilitarea transmiterii informaţiilor între unităţile medicale. Obiectivul principal al acestui proiect este ca toate cadrele medicale să aibă acces la dosarul medical electronic pentru a monitoriza în mod eficient evoluţia stării de sănătate a unui pacient pe termen lung.

Piata românească de software medical este în plină ascensiune şi prin implementarea acestui proiect va avea o dezvoltare exponenţială.

"Am dezvoltat şi implementat o serie de sisteme expert care asigură infrastructura necesară realizării planului naţional de informatizare a sistemului medical. Sunt sisteme informatice înalt specializate dezvoltate de RSC şi implementate într-o serie de unităţi medicale din ţară care acumulează datele necesare realizării unui istoric medical al pacientului şi sunt pregătite pentru interconectarea cu sistemul informatic naţional ce urmează a fi dezvoltat", afirmă Elisei Crăciun. "Prin implementarea acestui proiect costurile din sistemul medical vor fi substanţial reduse, iar intenţia noastră este de a pune în mişcare informaţiile, şi nu pacienţii" declară Elisei.

************************

Romanian Soft Company (RSC)- companie cu capital integral românesc, a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea de sisteme informatice integrate pentru piaţa internă şi internaţională de software.

Expertiza RSC cuprinde: analiza de business, custom development, solutii Smart Card, consultanţă IT, dezvoltare strategii de securitatea informaţiilor, mentenanţă, suport tehnic şi outsourcing.

RSC deţine cea mai înaltă certificare a sistemelor de management al securităţii informaţiilor ISO/IEC 27001:2005 din partea organismului internaţional Det Norske Veritas (DNV) cu acreditare UKAS, Marea Britanie. De asemenea, RSC este certificată SR EN ISO 9001:2001 de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi OMCAS, instituţia de certificare acreditată de Ministerul Român al Apărării Naţionale. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Centrul de Statistică Sanitara şi Documentare Medicală atestă faptul că sistemele informatice oferite de RSC respectă cerinţele de standardizare şi codificare recomandate de Ministerul Sănătăţii. Ca o recunoaştere a competenţelor şi expertizei în utilizarea tehnologiilor Microsoft, RSC este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.

RSC ofera soluţii performante de Healthcare şi eBusiness, fiind partenerul IT de succes a peste 60 de companii de referinţă şi instituţii medicale din România: spitale clinice, de urgenţă, judeţene şi municipale, centre medicale, policlinici, laboratoare, servicii de ambulanţă şi case de asigurări de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb