Modificări în calendarul financiar al Hidroelectrica, din acest an

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2023

Modificări în calendarul financiar al Hidroelectrica, din acest an

Compania îşi va prezenta rezultatele aferente primului semestru în data de 16 august, faţă de 30 august cum era anunţat iniţial

Producătorul şi furnizorul de energie electrică Hidroelectrica (H2O) şi-a modificat calendarul raportărilor financiare pentru acest an, conform unui raport al emitentului publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit noului calendar, compania îşi va publica rezultatele aferente primului semestru, respectiv cel de-al doilea trimestru, în data de 16 august, faţă de 30 august după cum fusese anunţat iniţial. În aceste condiţii, teleconferinţa cu analiştii şi investitorii a fost programată pentru 17 august (faţă de 31 august iniţial), iar aşa-numita "perioadă de tăcere" este 2-16 august (faţă de 16-30 august iniţial).

Rezultatele aferente trimstrului al treilea, respectiv pentru primele nouă luni ale anului, vor fi publicate în data de 14 noiembrie, iar teleconferinţa cu analiştii şi investitorii va avea loc în data de 15 noiembrie, după cum era anunţat iniţial.

Hidroelectrica a debutat la bursa noastră în data de 12 iulie, după cea mai mare ofertă publică din istoria BVB, prin care Fondul Proprietatea a vândut 19,94% din Hidro, întreaga deţinere în producătorul de energie, valoarea tranzacţiei ridicându-se la circa 9,3 miliarde de lei (1,88 miliarde de euro). 20% din ofertă a fost achiziţionată de retail şi restul de instituţionali.

Operaţiunea de piaţă s-a încheiat la preţul unitar de 104 lei. Astăzi, la ora 15:00, acţiunile H2O se tranzacţionau la preţul de 112,7 lei, cu 8,4% peste cel din ofertă.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce priveşte cantitatea de energie produsă, şi un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Societatea deţine un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW şi o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.

Statul, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din Hidroelectrica.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E de bine daca se grabesc?

    1. Nu cred ca-i legat de graba - celelalte companii cu actionar majoritar stat (SNN, SNG, TGN, COTE, TEL) raporteaza pana in 16 August 2023 toate rezultatele la semestru care au fost declarate la ANAF cel tarziu in 25 Iulie. Doar electrica raporteaza pe 25. Chiar e de bine ca si Hidro va raporta mai devreme. Oricum e o absurditate sa se raporteze la o luna si de la data raportarii catre ANAF si la 2 luni si de la sfarsitul semestrului. Se profita de catre conducerile companiilor de acest artificiu si membri ai conducerii lichideaza actiuni inainte de perioada restrictionata - dar dupa ce deja pe intern cu siguranta cunosc rezutlatele - vezi cazurile BNET, BRK, Medlife; daca conducerea lichideaza propriile detineri ce fel de incredere mai cer de la investitori.

      Raportarile la Hidro la semestru o sa fie foarte pozitive - nu ascultati "smecherii" care vor dori sa induca panica.

    ca sa-si ia partea din dividende cat mai repede.

    Foamea de bani la buget trebuei acoperita.

    Si da, "marii actionari mici" dar cu informatii vor profita.. 

    Sapt trecuta FP a rascumparat inca 4.78 mil de actiuni.

    Cu ce bani le-a platit daca cei din H2O se duc 90% in dividende? 

    1. Cu banii de pe Enel, de pe SNP și cu dividendul uriaș încasat de la H2O.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb