Modificările destinaţiei terenurilor ce pot afecta emisiile poluante - în vizorul CE

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 27 februarie 2012

Modificările destinaţiei terenurilor ce pot afecta emisiile poluante - în vizorul CE

Comisia Europeană vrea ca autorităţile forestiere şi agricole din statele UE să monitorizeze şi să raporteze, din 2013, modificările destinaţiei terenurilor care pot afecta emisiile de gaze cu efect de seră, în cadrul măsurilor de combatere a schimbărilor climatice, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Propunerea, care urmează să fie prezentată oficial în această săptămâ-nă, nu stabileşte şi obiective ferme de limitare a schimbărilor în utilizarea terenurilor.

Fermierii din Uniunea Europeană şi-au exprimat deja preocupări majore legate de acest plan, în timp ce ecologiştii consideră că este un pas în direcţia bună, în special pentru că nu se bazează pe sistemul european de tranzacţionare a certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon (ETS), în vederea combaterii gazelor cu efect de seră generate de modificarea destinaţiei terenurilor.

Discuţiile din ultimii ani la nivelul UE şi conferinţele internaţionale pe tema schimbărilor climatice nu au adus soluţii de protejare a pădurilor, care absorb emisiile de dioxid de carbon.

UE trebuie să prevină reducerea suprafeţelor împădurite în cadrul angajamentelor asumate în programele Naţiunilor Unite. Totodată, Uniunea are ca obiectiv general reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 20%, până în 2020.

Unul dintre principalele instrumente ale UE de combatere a emisiilor poluante ale industriei şi sectorului energetic este ETS şi au avut loc discuţii dacă să se introducă în sis-tem şi modificarea destinaţiei terenurilor, inclusiv a celor forestiere.

În schimb, proiectul propune ca ţările membre să ţină evidenţa defrişărilor, împăduririlor, managementului pădurilor şi al terenurilor, acţiuni care influenţează emisiile de gaze poluante.

Potrivit CE, statele membre trebuie să prezinte planuri de acţiune pentru limitarea emisiilor, iar Comisia ar putea face recomandări pentru îmbunătăţirea eforturilor naţionale în acest domeniu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb