Moscova acuză din nou Pentagonul că a finanţat cercetări asupra armelor biologice în Ucraina

Moscova acuză din nou Pentagonul că a finanţat cercetări asupra armelor biologice în Ucraina

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 10 martie 2022

Moscova acuză din nou Pentagonul că a finanţat cercetări asupra armelor biologice în Ucraina

Ministerul Apărării rus a acuzat din nou astăzi Statele Unite că au finanţat un program de arme biologice în Ucraina, afirmând că a găsit dovezi în acest sens în laboratoare ucrainene, relatează France Presse, conform Agerpres.

"Scopul acestor cercetări biologice finanţate de Pentagon în Ucraina a fost de a crea un mecanism de propagare secretă a unor agenţi patogeni mortali", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, în briefingul său matinal despre conflictul din Ucraina.

Potrivit acestuia, Moscova a recuperat "documente de la angajaţi ai laboratoarelor ucrainene", evocând "transferul de biomateriale umane prelevate din Ucraina spre alte ţări la cererea unor reprezentanţi americani".

Konaşenkov a citat de asemenea un "proiect american privind transferul de agenţi patogeni de către păsări sălbatice migratoare între Ucraina şi Rusia şi alte ţări vecine".

El a afirmat că SUA intenţionau să "desfăşoare în Ucraina în 2022 activităţi privind agenţii patogeni la păsări, lilieci şi reptile" şi privind "posibilitatea răspândirii pestei porcine africane şi a antraxului"

"În laboratoarele înfiinţate şi finanţate din Ucraina, există documente care arată că au fost efectuate experimente cu eşantioane de coronavirus de la lilieci'', a continuat purtătorul de cuvânt rus.

Atât Statele Unite, cât şi Ucraina au negat existenţa unor laboratoare destinate producerii de arme biologice în ţara care se confruntă din 24 februarie cu o ofensivă rusă condusă de zeci de mii de soldaţi, aminteşte AFP.

Rusia a acuzat deja Statele Unite în 2018 că efectuează în secret experimente biologice într-un laborator din Georgia, o altă fostă republică sovietică care, la fel ca Ucraina, doreşte să adere la NATO şi UE.

Pentru a-şi justifica ofensiva, Moscova a susţinut, de asemenea, că Ucraina ar avea ambiţia de a se dota cu arme nucleare, o idee pe care a abandonat-o în mod voluntar în anii 1990.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Incepe sa iasa la suprafata mizeria... Deci si USA a profitat de Ucraina pentru experimente biologice interzise pe teritoriul american.. Si au externalizat laboratoarele virusologice si biologice in Ucraina ca si in China. De aia au sarit in apararea Ucrainei americanii... Daca este asa este grav si rusii au dreptate erau in pericol...

    1. exact, finantate afara pt ca ei nu le puteau realiza la ei. marea eroina victoria nuland e de fapt o marioneta.

      Pute a rusi pe aici!!! Sa vina si antivaxi sa ne spuna ca si in Romania s-au facut teste pe oameni. Dar ei, care au doua clase in plus fata de tren, si-au dat seama si au scapat!!! Nino, nino

      Cretinele, caută declarația Victoriei Nuland care recunoștea existența și activitatea acestor laboratoare pe pământ ucrainean.

      Vorbeste si mos Ion ca si el e om!Oamenii au dreptate,nu te mai baga in seama,,cand nimic nu ai a spune,,!

      Victoria Nuland: Ucraina dispune de instalații de cercetări biologice, în legătură cu care de fapt suntem foarte îngrijorați acum, deoarece trupele ruse, forțele ruse ar putea încerca să preia controlul asupra lor. Colaborăm deci cu ucrainenii în privința modului în care ei pot împiedica ca vreunul din materialele de cercetare să nu cadă în mâinile forțelor ruse, dacă acestea s-ar apropia.

      Uite rusul....cu stirea falsa! Nu a recunoscut nimeni nimic, nu mai intoxicati lumea!

      Uite rusul....cu stirea falsa!

      Ori esti prost, ca nu citesti tot articolul ori esti rau intentionat. Daca stii engleza, uite articolul: 

      Rubio: Let me ask you, does Ukraine have chemical or biological weapons? 

      Nuland: Ukraine has biological-research facilities, which, in fact, we are now quite concerned Russian forces may be seeking to gain control of. So we are working with the Ukrainians on how they can prevent any of those research materials fr om falling into the hands of Russian forces, should they approach. 

      Rubio: I’m sure you’re aware that the Russian propaganda groups are already putting out there all kinds of information about how they’ve uncovered a plot by the Ukrainians to release biological weapons in the country with NATO’s coordination. If there is a biological- or chemical-weapon incident or attack inside of Ukraine, is there any doubt in your mind that 100 percent, it would be the Russians that would be behind it? 

      Nuland: There is no doubt in my mind, Senator. And it is classic Russian technique to blame on the other guy what they’re planning to do themselves. 

      Yes, Ukraine has biological-research facilities. A “biological-research facility” is not the same as a biological-weapons-research facility. (Although it is worth noting that a lot of research into dangerous pathogens is dual-use; the more you know about how to fight dangerous viruses and bacteria, the more knowledge you could theoretically apply to weaponizing viruses and bacteria.) When state-owned Russian media such as TASS breathlessly echo a Russian official’s statement that “In Ukraine, a network of more than 30 biological laboratories was created,” they really want your mind to ins ert the word “weapons” in between “biological” and “laboratories.” 

      A aratat la stiri,Campanella doar citeaza ceea ce a spus Victoria Nuland.A vazut toata tara dar probabil tu dormeai si visai rusi.

    cautati pe youtube : Tucker: Why are we funding this?

    SUA cauta cu orice pret, un aliat care sa provoace razboiul NATO- Rusia. Pana acuma Germania si Polonia au refuzat, a mai ramas securitatea romana. Daca printr-un miracol si ei refuza, SUA o sa aiba de dat raspunsuri. 

    1. Romania refuza sa fie factorul declanșator. Mai incercati pe linia turcia-georgia, cu mai mult noroc

      Sper sa refuze toata lumea.

      Ferry, dar pe Orban din HU de ce il finanteaza rusii? Nu ca sa bage zazanie in UE? Sau doar invers e o problema?

      Numai rusofili pe aici!!!

      AURARIII au iesit pe net! 

      Mai omule, suntem la cateva cm de razboi. O sa pierdem normalitatea in care traim, din cauza politrucilor USA, si tie iti vine in minte Orban Viktor ?!

      Tu nu ai o viata, o decenta, pe care ai dori sa o aperi ?

      Magazinele pline de bunatatiuri, cu vinuri si ce vrei tu ? Caldura din casa ? 

      Ce rusofili,ma?Vorbesti numai prostii.

    Daca aveau asemenea laboratoare bolsevici nu rezistau nici doua zilein fata ucrainei.Cu asmenea povesti bolsevice nici copii de 3 ani nu te asculta ,te scuipa .Toate aceste mizerabile povesti sunt fabricate de acele minti bolsevice care nu mai stiu ce sa mai sconiceascao poveste mai mizerabila decit alta.POATE VA IA CGHINEZI IN PRIMIRE VRETI SA LE FURATI REZULTATUL ANILOR DE CERCETARE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb